Лучани вшанували пам'ять депортованих кримських татар. ФОТО

Лучани вшанували пам'ять депортованих кримських татар. ФОТО
Сьгодні, 18 травня, минає 71-ша річниця депортації кримськотатарського народу. Саме 18-20 травня 1944 року з півострова було депортовано близько 190 000 кримських татар. Депортації населення розпочалися з моменту першої анексії Криму Російською імперією ще у ХVIII ст.

Річницю депортації кримських татар відзначають як в Україні, так і в усьому світі. Мітинг-реквієм пройшов сьогодні, 18 травня, і в Луцьку, на Замковій площі біля пам'ятного знаку жертвам політичних репресій, повідомляє прес-служба міської ради.

Громадськість Луцька та представники влади хвилиною мовчання вшанували загиблих під час згаданих подій та поклали квіти до пам'ятного знаку.

Голова громадської організації “Кримські татари Волині” Сервер Зейнідінов висловив вдячність обласній та міській владі за підтримку, а також наголосив на неможливості допущення подібних подій у майбутньому та зачитав молитву — Суру з Корану за загиблими.

Зі словами співчуття до представників кримськотатарського народу звернувся Луцький міський голова Микола Романюк. І додав, що тепер, як ніколи потрібно згуртуватися й разом робити все можливе, аби повернути територію, де проживали кримські татари, й докласти усіх зусиль, щоб на нашій рідній землі був мир.

Завершився захід виконанням Державного Гімну України та Гімну кримськотатарського народу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де татари?
Відповісти
Яким ми до них боком, що повинні їх вшановувати? Поки Крим був українським, вони себе там поводили, як циганські барони. А тепер раптом стали одним народом? Давайте тоді вшануємо геноцид вірмен і поляків. Вшануємо євреїв і караїмів. Для чого цей мультикультуралізм - не розумію... Хочуть жити в Україні - будь ласка, нехай живуть. Найцікавіше, що до цього року ніхто їх особливо не вшановував.
Відповісти
Останні новини
Лучани вшанували пам'ять депортованих кримських татар. ФОТО
18 травень, 2015, 16:23