В Україні нараховуватимуть по-новому соціальні виплати

В Україні нараховуватимуть по-новому соціальні виплати
Нова пенсійна реформа не передбачатиме збільшення пенсійного віку.

Таку заяву оприлюднив заступник голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін, - передає Вusiness.ua.

Згідно даних нарахування пенсій по-новому розпочнеться з 1 січня 2016 року. Таким чином VIP-пенсіонери нічим не будуть відрізнятися від звичайних, так як пенсії нараховуватимуться за загальними принципами усім категоріям.

Витрати, які не властиві страховій пенсійній системі, будуть фінансуватися з державного бюджету, що повинно мінімізувати дефіцит Пенсійного фонду.

«Зокрема, з бюджету держави фінансуватиметься різниця між страховою і мінімальною пенсіями, — уточнив Машкін. — Тоді як зараз ці кошти виплачуються з бюджету Пенсійного фонду. Це ж стосується і ряду інших витрат, таких як виплати особам, які не мають права на пенсію, пенсії військовослужбовців, різні державні допомоги, надбавки, доплати. Після впровадження реформи з коштів Пенсійного фонду людина буде отримувати тільки те, що вона заробила завдяки своїм страховим внескам у солідарну систему. Решта буде платити держбюджет».

Натомість накопочувальна система пенсій впровадиться з 1 січня 2017 року. При цьому солідарна система збереже свою базову роль основи всієї пенсійної системи. Крім того, людина отримає можливість заробити собі додаткову пенсію – це будуть приватні кошти кожної особи.

Також фінансист спростував чутки про підвищення пенсійного віку в рамках реформи.

«Пенсійна реформа не передбачає підвищення віку виходу на пенсію», — запевнив Машкін.

Проте, у законі передбачали нарахування пенсій окремим категоріям населення. До таких увішли працівники шкідливих виробництв: шахтарі, металурги, хіміки, аграрії та інші. Система буде діяти таким чином, що роботодавець на підприємстві буде платити за своїх працівників підвищені внески в Пенсійний фонд.

Також буде змінено механізм фінансування пільгових пенсій, а для самого працівника шкідливого виробництва принцип нарахування пільгової пенсії залишиться незмінним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пенсії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"по-новому"!
Відповісти
Останні новини
Курортний аншлаг на Волині
18 травень, 2015, 17:58
В Україні нараховуватимуть по-новому соціальні виплати
18 травень, 2015, 17:20