Європейський фестиваль у стінах Луцького замку

Європейський фестиваль у стінах Луцького замку
У рамках відзначення Днів Європи в Україні сьогодні 29 травня у Луцькому замку відбудеться культурно-мистецький фестиваль «Луцький замок - колиска об’єднаної Європи».

Про це повідомляє Таблоїд Волині.

Початок фестивалю о 10:00, урочисте відкриття о 12:00, триватиме захід до 19:00. Організаторами заходу є управління культури Волинської облдержадміністрації та адміністрація Державного історико-культурного заповідника у Луцьку.

Місце проведення та суть заходу не випадкові, адже у стінах Луцького замку взимку 1429 року проходив З’їзд європейських монархів, на якому керівники держав вперше підтримали тезу про спільну оборону країн Європи від агресорів.

У рамках фестивалю відбудеться святкове богослужіння у храмі Іоанна Богослова та урочистий передзвін, виставка-продаж нових видань з історичної тематики, козацька звитяга, виступи фольклорних аматорських та професійних музичних колективів. Також до уваги гостей будуть представлені майстер класи майстрів народних промислів та ремесел, виставки творчих робіт фотохудожників та багато іншого. На фестивалі можна буде скуштувати страви української народної кухні.

Управління культури Волинської облдержадміністрації та адміністрація Державного історико-культурного заповідник у Луцьку щиро запрошують лучан та гостей міста до Луцького замку.

Вхідний квиток у Луцький замок: дорослий 10 гривень, дитячий - 5 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А може вже досить тих дурнуватих фестивалів???Люди, невже ж ви небачите, що коїться в країні? Навіщо ви так завуальовано показуєте війну???! Що не день то якесь свято! Ви не думаєте про тих волинян, які зараз сидять в танках?Чому вони мусять віддуватися за всіх?! Врешті, поважайте і їхні родини, яким зараз зовсім не до святкувань! Безсовісні
Та вам до Європи ніколи не досратись, з таким зневажливим ставленням до своїх громадаян
Ото і є наша українська натура - "А моя хата с краю, піду побухаю"!
Відповісти
Останні новини
Європейський фестиваль у стінах Луцького замку
29 травень, 2015, 09:10