У виші Луцька відкрили меморіальну дошку на честь загиблих в АТО студентів. ФОТО.ВІДЕО

У виші Луцька відкрили меморіальну дошку на честь загиблих в АТО студентів. ФОТО.ВІДЕО
У п'ятницю, 19 червня у СНУ імені Лесі Українки відбулося відкриття меморіальної дошки на пошану загиблих студентів у зоні АТО.

Серпень 2014 року для колективу Лесиного вишу видався скорботним. У боях за європейську Україну, її народ, щасливе і світле майбутнє наших дітей і внуків полягли першокурсники інституту фізичної культури і здоров'я Андрій Снітко й Артем Карабан та п’ятикурсник інституту економіки та менеджменту Станіслав Потапчук. Про це повідомляє інформаційне видання Слово Волині.

Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор вишу Ігор Коцан: «Сьогодні, в день відзначення 75-річчя нашого університету, радість, як сказав поет, воістину обнялася з журбою, адже ми відкриваємо меморіальну дошку в пам’ять про загиблих студентів на Сході України. Вони полягли, щоб ми були щасливі, навчалися, розвивалися».

Релігійний обряд освячення пам’ятної дошки «Герої не вмирають!» провів митрополит Луцький і Волинський Михаїл зі священиками Свято-Троїцького собору.

«Вшановуючи сьогодні студентів, пригадується бій під Крутами. Розумієш, що саме студенти виступають першими за зміни. Їхні вчинки свідчать про непереможність духу, віру в майбутнє та глибину любові в серці. Дух захистити інших людей витає в цьому університеті», – зазначив митрополит Михаїл. А також закликав: «Шануймо тих, хто поклав своє життя за наше! Бережімо мир і цінуймо кожну хвилину життя!»

Вшанувати пам’ять хлопців-патріотів прийшли викладачі, працівники, студенти, побратими, родичі. Усі сумують і вірять, що їхній героїчний вчинок буде не марним, адже Україна переможе.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
теж мені новина..
в багатьох навчальних закладах так вшановують пам'ять учнів/студентів
Відповісти