На Ковельщині спорудили Меморіал пам'яті невинно загиблим євреям. ФОТО

На Ковельщині спорудили Меморіал пам'яті невинно загиблим євреям. ФОТО
Минуло більше 60-ти років з часів голокосту – масового винищення євреїв нацистською Німеччиною, пам’ять про яких ще досі жива.

Це підтверджується тим, що на Волині, поблизу села Бахів було споруджено Меморіал євреям Ковеля, задля того, щоб вшанувати усіх невинно загиблих саме на цій землі під час окупаційного режиму на території Радянської України.

30 червня на місці розстрілу євреїв зібралося багато краян, а саме – молоді. Серед присутніх було чимало іноземців, які з великим бажанням відвідали меморіал на Волині.

За словами ведучої, на Ковельщині за часів німецької окупації було знищено вісім тисяч осіб.

«Складовою частиною нацистських планів, завоювання світового панування, найважливішим елементом ідеології був антисемітизм, тобто вороже ставлення до євреїв» – йшлося під час заходу.

Всі охочі піднесли до пам'ятника лампадки та камінчик, який, за
традицією, треба покласти на могилі. Учасники мітингу були приємно здивовані роботою архітектора, який усім завдячував будівельникам.

На кінець дійства, до учасників звернулись іноземні гості, які подякували за те, що ми створили такий меморіал і вшанували пам’ять полеглих у цій місцевості. Проте, він є плодом роботи не лише українців, а й американців, німців та ізраїльтян, так як багато національностей бажали увіковічнити пам'ять людей, переслідуваних нацистами.

Сергій ГАВРИЛЮК, для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.