Для дітей із Польщі та Волині провели екскурсію на Рівненську АЕС

Для дітей із Польщі та Волині провели екскурсію на Рівненську АЕС
У рамках співпраці польських та українських шкіл-партнерів, ще з 2001 року, щорічно, відбувається культурний обмін - українські школярі їдуть до Польщі, а польські приїжджають в Україну.

Завдяки цьому, діти різних національностей знайомляться з культурою та побутом країн-сусідів. Цьогоріч 17 школярів з трьох різних міст Польщі та 20 дітей зі шкіл Волині приїхали з ознайомчою екскурсією у м. Кузнецовськ. Учні 5-6 класів польських шкіл розпочали тут своє знайомство з Україною та її історією, а українські школярі відкрили для себе місто-супутник Рівненської АЕС.

Подорож дітей розпочалась з відвідування інформаційного центру ВП РАЕС «Полісся», де вони подивились фільм польською мовою «Історична Рівненщина» та наочно пізнали історію - продивились експозиції історії будівництва Рівненської АЕС та м. Кузнецовська – зібрання унікальних світлин, рідкісних предметів сучасності та старовини, яке показує зв’язок поколінь, спадкоємність культури, квінтесенцію народного досвіду.

Майбутній восьмикласник з Волині Стас Сахнік, розповідає, що на відпочинку і у цій подорожі знайшов хороших друзів серед ровесників з Польщі та, що мова у спілкуванні для них не бар’єр. У Кузнецовську хлопець вперше, тож охоче ділиться враженнями від побаченого.

«Познайомившись з атомною станцією, з її історією та працівниками - відкрив для себе багато нового, тож я в захваті від поїздки. Наступного року хочу відвідати і Польщу», - зазначив школяр.

Довідатись про Рівненську атомну станцію хотіла і шестикласниця Лаура Пітер. За словами дівчинки, цікаво було дізнатись про принцип роботи електростанції, а завдяки макету АЕС, який є точною, зменшеною копією енергоблоку з реактором ВВЕР-1000, це було дуже цікавим. Дванадцятирічна Лаура взагалі вперше в Україні і вже написала невеличкий вірш присвячений їй. У вірші дівчинка порівняла природу Польщі та України, говорячи про широкі землі та сині водойми. У ньому дівчина каже, що їй настільки сподобались наші краї, що і від'їжджати з України шкода.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для дітей із Польщі та Волині провели екскурсію на Рівненську АЕС
09 липень, 2015, 16:58