Три категорії українців, яким складно пробитися в боси

Три категорії українців, яким складно пробитися в боси
В Україні представники ЛГБТ на керівній посаді мають низькі шанси на толерантне ставлення до себе в порівнянні з інвалідами та людьми іншого етнічного походження.

Про це свідчать дані опитування, проведеного інформаційно-аналітичним центром "Rating Pro", пише Обозреватель.

Дослідження показало, що чим вищий ранг посади, тим менша терпимість до різних верств населення. Іншими словами, чим вище публічність посади, тим вищий рівень консерватизму.

Тільки 14% опитаних відчували б себе комфортно, якби їх безпосереднім керівником був представник секс-меншин. Трохи більше чверті відчували б себе комфортно, якби їх безпосереднім керівником була людина іншого етнічного походження (ніж більшість населення) або іншої раси. І 40% відчували б себе комфортно, якби їх безпосереднім босом була людина з інвалідністю.

Результати опитування показали, що більш лояльне ставлення українці демонструють до керівників в тому випадку, якщо мова йде про жінку, людей старшого або молодшого віку.

Цікаво, що в Україні один з найвищих у Європі показників толерантності в тому випадку, коли на посту президента буде людина старшого віку. Лояльність до молодого президента знаходиться на середньоєвропейському рівні. Однак, за рівнем сприйняття на посту президента жінки, особи з інвалідністю, людини іншої національності, або представника секс-меншин, Україна істотно поступається розвиненим країнам Європи.

Також наголошується, що чим молодший вік респондентів і чим вища освіта, тим більшу терпимість вони проявляють до представників сексуальних меншин. Крім цього, люди з вищою освітою набагато краще сприймають представників іншої раси чи етносу на посадах керівника, мера чи президента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Три категорії українців, яким складно пробитися в боси
15 липень, 2015, 22:24