Бійцям, яких лікують у шпиталях Волині, не виплачують зарплатні. ВІДЕО

Бійцям, яких лікують у шпиталях Волині, не виплачують зарплатні. ВІДЕО
Бійцям, яких лікують у шпиталях Волині, не виплачують зарплатні. Дехто із них має важкі поранення, інші – вже одужали і знову на передовій, однак грошей за час перебування у медзакладах солдати не отримали досі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Боєць Федір підірвався на мінній розтяжці біля Дебальцевого у жовтні минулого року. Відтоді переніс 15 операцій, пересаджування кістки і мав чимало ускладнень. Зараз він пересувається на інвалідному візку.

«До травня зарплату йому нараховували стабільно – 3300-3100 – як коли. Та у червні коштів взагалі не надійшло і досі немає», – розповідає сестра військового Олена Наглюк.

Сам Федір не раз телефонував у військову частину Володимира-Волинського, однак там справи не вирішили.

«Я дзвоню, вони кричать. Пояснюю, що я зараз у госпіталі і не можу ходити, як я приїду в частину? Вони ж кажуть, що це їх не цікавить», – обурюється Федір.

І хоча лікують Федора у госпіталі безкоштовно, та гроші йому вкрай потрібні. Навіть квиток, аби поїхати на обстеження до столиці, купити немає за що, бо вже два місяці боєць без зарплати. У схожій ситуації опинилися десятки волинських солдатів.

«Однозначно, кожну ситуацію потрібно розглядати окремо. Не буду приховувати, що у нас справді є такі інциденти. Коли люди звертаються, з‘ясовуються обставини, за деякими фактами проводиться розслідування, встановлюється вина тієї чи іншої особи і здійснюється доплата коштів», – розповів підполковник ОК «Захід» Тарас Веселовський.

Тим часом юристи радять все ж вирішувати проблему на місці.

«Якщо людина не перебуває у польових умовах, не на сході, а вже тут, у частині, то перше, що потрібно – підійти до командира і поцікавитися, чому не виплачена заробітна плата», – каже правозахисник Василь Нагорний.

Та якщо ж і після цього бійцям не платитимуть їхніх грошей, потрібно звертатися до прокуратури та суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.