Волинянам показали 14 найкращих фільмів про журналістику

Волинянам показали 14 найкращих фільмів про журналістику
14 короткометражних фільмів-переможців фестивалю «Кіномедіа» днями продемонстрували володимир-волинцям у культурно-мистецькому центрі.

Про це інформує Слово Волині.

«Кіномедіа» – некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR та інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа. Незмінний слоган «Кіномедіа» – «Роздягни медіа в кіно!». Організатор кінофестивалю – Незалежна асоціація телерадіомовників.

Координатор проекту медіафестивалю Ольга Пришко розповіла, що фестиваль існує вже шість років і щороку як професійні режисери, так і початківці і аматори надсилають свої роботи, у яких показують своє розуміння медіа у нашому житті.

«До Володимира-Волинського ми приїхали для того аби показати людям, як можна робити кіно навіть будучи непрофесійним режисером, а також для того, щоб пропагувати ідею свідомого сприйняття інформації. Тобто потрібно контролювати інформацію, яку споживаєш і не вірити усьому, що бачиш», - зазначила Ольга Пришко.

У більшості короткометражок, знятих на тему медіа, відчувається гумор та місцями гостра сатира, що змушує задуматись і самих медійників. Присутніх в залі газетярів потішив фільм про «17 способів використання газети», вразила глядачів короткометражка про самогубство у прямому ефірі, розважила історія про пані продавчиню преси. Деякі фільми здались незрозумілими, одні сподобались більше, інші – менше, однак байдужим не залишив жоден.

Цьогоріч мандрівний фестиваль, окрім Володимира-Волинського побував вже у Херсоні та Харкові, плануються подібні покази у Кам’янці-Подільському, Миколаєві та ряду інших міст України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.