У Луцьку презентували фотокнигу про Волинь. ФОТО

У Луцьку презентували фотокнигу про Волинь. ФОТО
На Волині надрукували фотокнигу про область. Презентація книжкового видання «Волинь.Час. Люди. Історія» відбулась 27 липня в книгарні Волинської обласної друкарні.

Про це пише видання Слово Волині.

Заступник голови правління Волинської обласної друкарні Людмила Штогрина розповідає, що перший примірник презентаційного видання «Волинь.Час. Люди. Історія» побачив світ лише 3 тижні тому.

Працівники друкарні переконують, що вихід у світ цієї подарункової книги є значимою подією в книговидавничій сфері області, адже на сторінках видання проілюстровано багатогранність та самобутність Волинської землі: історико-архітектурна спадщина, культурно-мистецькі традиції, розмаїття природи, неповторна атмосфера нашого краю.

«Хотілося б набагато більше матеріалу вмістити, але, на жаль, в межах однієї книги зробити це неможливо. Можливо колись ми зробимо довидання чи другий том. Наразі книга містить 234 сторінки із фотографіями краю. Ми довго думали про назву, проводили навіть своєрідний конкурс, але «Волинь. Час. Люди. Історія. Погляд крізь об’єктив» -- це саме те, що ми хотіли показати. Тут світлини, ілюстрації, фотознімки – ми показали Волинь очима людей, які робили ці знімки», - зазначила жінка.

Загалом до книги-фотоальбому увійшли знімки 9 волинських фотографів: Костянтина Семіцького, Юрія Положевця, Олександра Котиса, Віталія Чернеця, Ірини Гуртовенко, Вадима Панафідіна, Павла Березюка, Дмитра Кухарука та Вероніки Легран. Бажаючих долучитись до створення видання шукали у соцмережах.

Людмила Штогрина наголосила на тому, що книга обов’язково буде представлена на щорічному Форумі видавців у Львові. Цікаво, що усі підписи у книзі виконані не лише українською, а й англійською мовами. Це зроблено для того, аби фотоальбом міг стати повноцінним подарунком й для іноземців, які відвідали Волинь і хочуть забрати з собою щось напам’ять. Тираж книги – 2 тисячі примірників, кожен з яких коштує 350 гривень.

Жінка підкреслила, що на світлинах, зібраних у книзі, можна побачити значимі для волинян місця, однак на них не побачиш персоналій.

«Немає облич, немає чиновників, немає посадовців. Сьогодні ти на коні, а завтра – люстрація. Ми уникнули ці моменти, але показали ті споруди і речі, які є і будуть актуальними завжди», - наголосила заступник голови правління Волинської обласної друкарні.

Фотограф Костянтин Семіцький розповів, що дізнався про створення книги за два дні до завершення відбору фотографій, але його роботи приглянулись творцям, тож тепер ними милуватимуться усі ті, в чиї руки потрапить видання.

«Наш край цікавий, а особливо його перлина – озеро Світязь. Ця книга цікава тим, що вона не заполітизована, тому завжди буде актуальною. Люди відкриють її і побачать, який наш край гарний, які проходять в нас заходи яскраві, наприклад розгортання прапору розміром з цілу площу», - зазначив співавтор фотоальбому.

Історик та краєзнавець Петро Троневич написав текст до книги «Волинь.Час. Люди. Історія». У трьох сторінках авторові вдалось вмістити коротку історичну довідку про Волинь, а також – загальні відомості про область.

«Вимоги були такі, що все потрібно було описати дуже коротко. Це непросто, тому що потрібно знати багато, узагальнити і подати читачам стисло. Я не був впевнений, що Волинська друкарня зможе це все зробити якісно. Я хвилювався, тому що тут мова йде про ім’я краю, про якесь моральне задоволення від того, що продукт вийшов якісним. Але, коли я глянув на цю книгу, я зрозумів, що фахівці попрацювали дуже якісно, все вийшло просто чудово», - наголосив чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували фотокнигу про Волинь. ФОТО
28 липень, 2015, 10:03