Складено список українських заручників

Складено список українських заручників
Імена заручників внесені до списку, який склали спільно Служба безпеки, Міністерство оборони і волонтери.

Про це повідомила народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 5 канал.

"У списках, сформованих СБУ у співпраці з Міноборони і волонтерами - близько 240 українців. Саме їх ми передаємо з вимогою звільнення. Натомість, друга сторона навмисно занижує список незаконно утримуваних осіб (а РФ взагалі робить вигляд, що звільнення 11 українців, серед яких Сенцов і Савченко, іі не стосується, попри міжнародний тиск). Бойовики просять про звільнення тих, кого затримано навіть не в зоні АТО, за скоєння чи підозрою в скоєнні дуже важких злочинів, як то підготовка терористичних актів. А РФ і її маріонетки при цьому ще говорять про закон про амністію", - йдеться у повідомленні.

Геращенко нагадала, що ВР прийняла відповідний закон, але під амністію не підпадають ті, хто скоїв важкі злочини, як то вбивства, терористичні акти, зґвалтування. Та і вступити в силу він може тільки після того, як на Донбас повернеться українська влада і українські суди, які і мають приймати відповідні рішення по амністії.

"Яка б не була складна ситуація із звільненням заручників, СБУ, Міноборони, волонтери, наша Мінська група працюємо над звільненням. Також Президент під час всіх своїх міжнародних переговорів піднімає це питання, цей невиконаний РФ і її найманцями пункт Мінських угод як пріоритетний. Більше того, ми вже місяць б'ємося над тим, аби бойовики допустили в тюрми місію МКЧХ, аби ті перевірили умови утримання наших хлопців, яких примушують до важкої праці і піддають тортурам. Поки що безуспішно", - додала Ірина Геращенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так де ж тi списки???
Відповісти