У Луцьку пропонують запровадити навчання без оцінок та іспитів

У Луцьку пропонують запровадити навчання без оцінок та іспитів
На Волині представили альтернативну педагогічну систему, метою якої є підготувати не «маленьких спеціалістів», а особистостей. З 4 по 7 серпня в обласному центрі триватиме семінар «Вальдорфська школа. Педагогіка сучасності». Про це повідомляє ВолиньІнфо.

Викладачі з Німеччини Олена та Маттіас Кілльге приїхали у Луцьк, щоб розказати педагогам та батькам про успіх вальдорфської педагогіки. Акцент у «вальдорфських» школах роблять на гармонійному розвитку дитини з природою та світом, щоб виховати впевнену особистість.

«Сучасна система освіти підходить до педагогіки як до просто передачі певної кількості знань учням. У нашій школі вчитель має бути творчою людиною і дивитися на дитину, як на особистість», - пояснює Олена Кілльге.

У школах такого типу більший акцент роблять на творчості. Як розповіли викладачі альтернативної школи, підручники в них укладають самі ж діти. «Держава не має диктувати, як навчати дітей», - запевнили закордонні викладачі.

Також у цих школах немає звичних оцінок. «Атестати до 11-го класу пишемо у текстовій формі, де вказуємо слабкі і сильні сторони навчання дитини», - розповіла пані Кілльге.

Ще однією цікаво особливістю «вальдорфських» шкіл є відсутність директора. Управління здійснюється у таких школах колегіально.

У «вальдорфських» школах не можна користуватися мобільними телефонами. Що цікаво, така ініціатива надійшла від самих учнів. «Ми радились із ними, чи справді їм на заняттях потрібні телефони. Діти самі знають, що їм треба, вони знають відповіді на багато питань», - переконані викладачі альтернативної школи.

В Україні діє чотири «вальдорфських» школи. У планах організаторів семінару відкрити вальдорфську педагогіку і для волинян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я за !!! Дуже хороша ідея !!!!!
Відповісти
там насолодишся передовими дурощами, коли дитина не отримає атестата
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пропонують запровадити навчання без оцінок та іспитів
05 серпень, 2015, 14:25
Фотовиставка: Юлія Вітова
05 серпень, 2015, 14:00