Що встиг зробити Ігор Єремеєв, - ЗМІ

Що встиг зробити Ігор Єремеєв, - ЗМІ
Ігор Єремеєв чимало зробив для волинського краю та для волинян в АТО.

12 серпня в одній з лікарень Цюриха (Швейцарія) обірвалось життя народного депутата, олігарха та мецената Ігоря Єремеєва. В соціальних мережах точаться різноманітні дискусії щодо його смерті. Хтось співчуває, а хтось- навпаки...Проте людини вже немає, і хто знав, що останнє заняття улюбленим хобі - кінним спортом виявиться фатальним для народного депутата.

За матеріалами Вікіпедія, Єремеєв Ігор Миронович народився 3 квітня 1968, Острожець, Млинівський район, Рівненська область, український бізнесмен і політик, народний депутат України 7-го і 8-го скликання (позапартійний, голова депутатської групи «Воля народу»). Співвласник паливно-промислової групи «Континіум». Голова Спостережної ради Публічного акціонерного товариства «Банк інвестицій та заощаджень», також засновник благодійного фонду "Воля народу".

Однак все, про що написано у Вікіпедії це лише одна сторона висвітлення життя Ігоря Єремеєва. Адже при житті він не стояв осторонь від проблем, які турбували жителів Волині та й цілої країни в цілому (зокрема, злободенне в наш час питання - допомога для солдат в АТО).

Буквально півтора місяця тому Єремеєв разом із волонтерами та народними депутатами групи "Воля народу", а також журналістами каналу ICTV побували на Луганщині у спецшколі для дітей-інвалідів та у військовій частині поблизу Сєвєродонецька.

Не так давно Ігор Єремеєв виступив на трибуні Верховної ради за звільнення з військової служби осіб, які мають дітей-інвалідів.

Його благодійний фонд "Волинська родина" не стояв осторонь проблем забезпечення нашої армії необхідними речами. Відтак 11 лютого на Рівненський загальновійськовий полігон привезли електропили, бензопили та сокири.

Ігор Єремеєв неодноразово був у зоні АТО та особисто бачив умови служби на Сході, тому коли передавав волинським бійцям на Схід позашляховик, сказав, що «доки наші волиняни на фронті, акція «Збережи життя солдату» продовжується".

Загалом Нардеп Ігор Єремеєв разом з Степаном Івахівим опікувалися питанням Першого територіального батальйону. Вони їздили під Дебальцеве до бійців цього тербатальйону, а програма «Збережи життя солдату», зініційована ними ще на початку бойових дій на Сході.

27 листопада 2014 року Ігор Єремеєв створив депутатську групу "Воля Народу". Головне завдання депгрупи - конструктивна робота у Парламенті для розвитку України та захисту її інтересів.

За фінансового сприяння народного депутата та благодійника Ігоря Єремеєва для бійців Першого батальйону територіальної оборони «Волинь» також закуплено 20 радіостанцій та 10 дальномірів.

Ще раніше нардеп Ігор Єремеєв долучився до акції Ice Bucket Challenge. Благодійні гроші перераховував для допомоги українським бійцям в зоні АТО.


Що ж до подій Євромайдану, то і тут Ігор Єремеєв не стояв осторонь, а допомагав громадським активістам не заради піару. В одному з інтерв'ю він сказав: «Я не ставив за мету порахувати, скільки конкретно. Це і не важливо. Бо це був не піар, а прояв нашої громадянської позиції".

Після того як Ігор Єремеєв став народним депутатом він сказав, що «на посаді нардепа зможе зробити більше, ніж у кріслі міністра». Відтак неодноразово нардепи Верховної ради чули гучні заяви від Ігоря Єремеєва. Наприклад, коли він вимагав, щоб комуністи і регіонали "покаялись за те, що не засудили однопартійців, які підтримують сепаратистів", або ж коли нардеп сказав, що "збільшення фінансування армії повинне здійснюватися не за рахунок скорочення соціальних виплат, а через скасування надвитрат на податкову міліцію й інші державні органи і агенції". Або ж коли народний депутат Ігор Єремеєв заявив, що підтримує люстрацію в Україні.

Ратифікація Угоди про асоціацію між Україною і ЄС - це перший крок, який визначає, куди буде рухатися Україна", - сказав депутат Ігор Єремеєв під час розгляду питання про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС у Верховій Раді.

Саме його депутатська група "Воля народу", до складу якої входять кілька народних депутатів від Волині, проголосувала за зняття депутатської недоторканості.

Депутатська група «Воля народу» наполягала на відновленні права жінок на призначення пенсії за віком у 55 років, на спрощенні надання допомоги малозабезпеченим сім’ям і наданні їм додаткових гарантій захисту, на гарантуванні виплати одноразової допомоги матерям-героїням.

Волинський нардеп закликав депутатів негайно прийняти проект закону для захисту підприємців.

Після подій в Мукачево Ігор Єремеєв з депутатською групою "Воля народу" подали проект постанови, щоб терміново почали розслідувати події в Мукачево.

Під час розгляду внесення змін до конституції, які стосувалася децентралізації він написав на своїй сторінці у facebook: "Сьогодні голосування за цей закон збереже життя хоч одного бійця, ми повинні були це зробити. І не треба слухати палких лозунгів. Можливо є гострі кути в цьому законі, багато положень треба доопрацювати. У нас ще попереду 2 голосування. Але сьогодні Парламент зобов'язаний був зробити цей крок і він його зробив».

У житті міста луцька Ігор Єремеєв також брав активну участь, а якщо бути точнішим, допомагав як меценат. Саме він 17 травня 2014 року, перерізав стрічку на відкритті ТРЦ "Порт-Сіті",де він був акціонером та забезпечив робочими місцями 1900 людей. Також до війни Ігор Миронович фінансував встановлення пам'ятників непересічним людям в українській історії.
Перерізання стрічки біля входу в новий ТРЦ Порт-сіті
Перерізання стрічки біля входу в новий ТРЦ Порт-сіті


Останній запис на сторінці facebook народного депутата Ігоря Єремеєва написаний його прес-службою - це короткий сухий некролог, в якому йдеться про те, що на 48-му році пішов із життя Ігор Миронович ЄРЕМЕЄВ. Вічна і світла пам'ять Людині, Батькові, Другу, Наставнику, Патріоту, Політику.

Колектив редакції ВолиньPost висловлює щирі співчуття родині померлого.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Багато хороших справ встиг зробити за свое коротке юиття. щире співчуття батькам і родині.Земля иому пухом.
Відповісти
Колись Ігор моєму татові подарував безкоштовно фари до машини, а коли я працювала в фітнесцентрі-його дружина Таня-була завжди усміхнена, лагідна, привітна, дуже красива та приємна.
Відповісти