Мер Рожища просить прокуратуру перевірити дії міліції та активіста, який нібито давав йому хабаря

Мер Рожища просить прокуратуру перевірити дії міліції та активіста, який нібито давав йому хабаря
Міський голова Рожища В’ячеслав Поліщук написав заяву до прокуратури Волині з проханням перевірити законність обшуку міліцією його кабінету та діяльність активіста Артема Орлова.

Про це повідомляє волинське Агенство Розслідувань.

Документ надіслано в прокуратуру 14 серпня.

Нагадаємо, 13 серпня працівники міліції розпочали обшук у кабінеті міського голови Рожища В’ячеслава Поліщука. Йому приписували вимогу хабаря обсягом 5 тисяч гривень. На захист мера виступили громадські активісти, які 14 серпня прийшли на сесію обласної ради.

Публікуємо звернення у скороченому вигляді:

31.07.2015 року громадянин Орлов Артем Вадимович звернувся з проханням про надання дозволу на проведення книжкового ярмарку, про що громадянином була написана заява на моє ім’я. При розгляді даної заяви, я наклав резолюцію про вивчення та розгляд даного звернення заступником міського голови Лукасевичем І.М., оскільки це відноситься до його посадових обов’язків.

Після написання вищезазначеної заяви, того ж дня, Орлов А.В. знову прийшов до мене в кабінет та намагався передати мені грошові кошти (в якій кількості мені не відомо), які я категорично відмовився брати і сказав йому сховати їх назад.

13.08.2015 року близько 10 год. ранку до мене в службовий кабінет знову зайшов громадянин Орлов Артем Вадимович з проханням надати номер благодійного рахунку міської ради для сплати добровільної благодійної допомоги тому, що він так робив в інших містах України, де ним проводились книжкові ярмарки. На що я запропонував даному громадянину звернутися в бухгалтерію міської ради, оскільки це в межах їх компетенції і провів його в кабінет бухгалтерії.

Працівників бухгалтерії міської ради попросив допомогти даному громадянину у правильному оформленні заяви. Після чого я повернувся до себе в кабінет займатися нагальними службовими справами. Громадянин Орлов А.В. з незазначеною сумою добровільного внеску в заяві прийшов повторно до мого службового кабінету, щоб я вказав суму благодійного внеску. На що я відповів, що дана сума залежить від самого благодійника, бо це його особиста ініціатива.

Крім того він ставив мені провокативне запитання: «Так як ми з вами домовлялися?», хоча ніяких домовленостей про розмір благодійного внеску у нас не було. Тоді я побачив, що громадянин Орлов А.В. особисто вказав в заяві суму в розмірі п’ять тисяч гривень та вийшов з заявою з кабінету. Через невеликий проміжок часу громадянин Орлов А.В. знову заходить до мене в кабінет і показує чек про внесення благодійних коштів.

Хоча його заява про внесення благодійної допомоги мною погоджена ще не була, оскільки її ще не було зареєстровано у журналі вхідної документації та не перевірено юристом Рожищенської міської ради і рішення по ній прийнято не було.

Незважаючи на це Орлов А.В. настирно намагається вручити мені чек про сплату благодійного внеску. На що я відповів, що квитанція залишається у благодійника, однак якщо він має бажання, то може залишити її в бухгалтерії міської ради, що він і зробив.

Через 10-15 хвилин у моєму кабінеті з’явилися представники міліції, які й повідомили мені про підозру в отриманні хабара і провели обшук.

З огляду на вищевикладене, я вважаю, що громадянин Орлов А.В. свідомо провокував мене на прийняття його пропозиції про отримання грошових коштів та одержання неправомірної вигоди на користь Рожищенської міської ради. В діях Орлова А.В. я вбачаю злочин передбачений ст. 369 КК України та спробу спровукувати мене на порушення ЗУ «Про запобігання корупції».

На посаду міського голови міста Рожище я був обраний на виборах 2014 року. За час перебування на даній посаді я неухильно дотримувався законодавства України. А тому вважаю, що вищевикладені дії направлені на знищення моєї репутації, відсторонення мене від виконання мною обов’язків міського голови та участі у виборах восени 2015 року.

Зважаючи на це, прошу провести перевірку законності дій працівників міліції та громадянина Орлова А.В. і дати їм належну правову оцінку. Також прошу Вас, перевірити чи дійсно громадянин Орлов А.В. проводив книжкові ярмарки в інших містах України і чи не є він аферистом. Про що прошу повідомити мене в передбачений законом термін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас чесні люди завжди дуже муляють, і ще не чула щоби посадили того хто організував і зробив підставу.Хочеться вірити, що прокурор новий і зможе дійсно розкрутити того Орлова.І взагалі хочеться вірити, що в прокуратурі щось змінилось і захистять чесну людину,якщо самі в цьому не замішані (менти і прокурори ще той тандем.) Давайте прокурори, маєте шанс довести, що зарплату не зря берете,бо те що там все білими нитками шите і сліпому видно!
Відповісти
Останні новини
Мер Рожища просить прокуратуру перевірити дії міліції та активіста, який нібито давав йому хабаря
15 серпень, 2015, 10:10