Долар може знову подорожчати, - експерти

Долар може знову подорожчати, -  експерти
Долар, який за місяць подешевшав майже на 1,5 грн у продажу (з 24,6 до 23,2 грн/$) і на гривню – у купівлі (з 23,1 до 22,1 грн/$), з осені знову може піти в зростання, прогнозують експерти.

Пише zik.ua.

«З вересня є ймовірність витка девальвації гривні до 25-28 грн, якщо економічна ситуація в країні не покращиться, а населення не понесе гроші в банки. Поки я не бачу такого розвитку подій, не за горами отопсезон і потрібна валюта, щоб терміново закуповувати газ і вугілля», – говорить президент Украналітцентра Олександр Охріменко.

Аналітик МЦПД Олександр Жолудь також не виключає подорожчання долара, але вважає це малоймовірним: «За зміцнення гривні такі фактори, як зниження витрат на імпорт (менше закуповуємо енергоносіїв та споживчих товарів) і надія на транш МВФ, за її ослаблення – невизначеність з реструктуризацією наших зовнішніх боргів (дефолт викличе панічний попит і зростання курсу) і почнеться зміцнення долара до інших валют.

Але ймовірність позитивного розвитку ситуації більше, ніж навпаки, тому у вересні курс скоріше буде в межах 22-23 грн/$, ніж 25-26 і більше, – інформують Фінанси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.