Субсидії на Волині отримали менше сімей, ніж передбачив Уряд

Субсидії на Волині отримали менше сімей, ніж передбачив Уряд
Біля 70 тисяч волинських сімей отримують житлові субсидії, тоді як Уряд передбачав, що користуватимуться пільгами мінімум 113 тисяч домогосподарств області. Про це стало відомо сьогодні, 25 серпня, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА.

Про це інформує Слово Волині.

Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод повідомила, що станом на 21 серпня за призначенням житлових субсидій за спрощеним порядком до органів соцзахисту звернулось 55 191 домогосподарство області. Призначено субсидії 47 124 сім’ям, що становить 85% від загальної кількості заявників.

Окрім цього, понад 20 тисячам домогосподарств здійснено перерахунок тих субсидій, які вони отримували до 1 травня 2015 року. Відтак, всього майже 70 тисяч волинських сімей наразі уже отримують житлові субсидії.

Чиновниця також повідомила, що на Волині було активізовано роботу по інформуванню населення про житлові субсидії, адже згідно з мінімальними показниками, визначеними Урядом, в області повинні отримувати субсидії приблизно 113 тисяч домогосподарств.

Водночас Оксана Гобод зазначила, що цей показник є технічним і усі сім’ї, які потребуватимуть субсидій, зможуть їх отримати.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик своєю чергою зауважив, що невідповідність наявних показників призначення житлових субсидій в області з плановими показниками Кабміну пов’язані з недостатнім проведенням роз’яснювальної роботи або ж із тим, що волиняни не відчувають фінансового тягара нових комунальних тарифів.

«Або ми недостатньо провели роз’яснювальну роботу або не все так погано в області», - підкреслив очільник області.

Зрештою, посадовці зійшлись на думці про те, що чимало волинян захочуть отримати житлові субсидії з настанням холодної пори року, мовляв зараз тарифи ще не б’ють по кишенях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Субсидії на Волині отримали менше сімей, ніж передбачив Уряд
25 серпень, 2015, 11:41