На Волині фальшивомонетник друкував гроші на звичайному принтері. ФОТО

На Волині фальшивомонетник друкував гроші на звичайному принтері. ФОТО
До Ковельського міськвідділу міліції звернулися двоє продавців продуктових магазинів, які повідомили, що один і той самий покупець розрахувався за придбаний товар підробленою грошовою банкнотою.

Правоохоронці вилучили купюри та відправили їх на дослідження, інформує прес-служба Волинської міліції.

Згідно висновку експерта, вони не відповідають аналогічним зразкам, що знаходяться в офіційному обігу та були видрукувані на звичайному принтері.

Правоохоронці встановили особу зловмисника та провели санкціонований обшук в його помешканні. У оселі молодика міліціонери виявили та вилучили грошові банкноти з ознаками підробки: 13 купюр номіналом 50 грн., 2 купюри номіналом 100 грн. Окрім того, оперативники вилучили принтер, на якому фальшивомонетник друкував купюри.

– 26-річного молодика жителя села Вербки Ковельського району затримано в порядку статті 208 КПК України, – повідомив начальник Ковельського міськвідділу Іван Тусь. – Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Відомості внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.