Жителі однієї з вулиць Нововолинська залишились без світла і електроприладів. ФОТО

Жителі однієї з вулиць Нововолинська залишились без світла і електроприладів. ФОТО
Надзвичайна подія трапилась вчора, 7 вересня, в районі третьої шахти, що на околиці Нововолинська. Уся вулиця Чайковського залишилась без світла, але то ще не біда.

Біда, що майже у кожній хаті згоріла вся побутова техніка, ввімкнена обідньої пори в розетку, - інформує Нововолинськ діловий.

Із самого ранку дроти тріпотіли, а дерева вгинались від поривів вітру. Близько першої години дня мешканець будинку №45 дивився телевізор. Раптом на екрані з'явилася червона смуга, почувся дивний звук. Чоловік подумав, що діти знову кидають петарди і вийшов на ганок. А там — іскри з дротів летять на шиферний дах і на поріг.

За лічені секунди по цілій вулиці зіпсувалися всі електроприлади, що працювали. Електрокотли, холодильники, телевізори, комп'ютери, пральні машини... Напруга стрибнула до 380 В.

Люди у відчаї зателефонували у філію обленерго. Відразу прибув начальник філії обленерго Володимир Ткачук. Коротко переговорив зі своїми працівниками, оглянув вулицю.

Послухав мешканців — і звинуватив їх усіх у тім, що не обрізали гілля під дротами. Мовляв, це все через ваші гілляки біля будинку №45.

Однак чим і кому завинила жінка з дітьми, що мешкає у дворі, де жодного дерева під дротами немає?.. А в хаті погоріли майже всі електроприлади.

Електрики працювали мовчки, зосереджено. Пообіцяли, що несправності лінії відремонтують.

А от чи буде відшкодування за зіпсовану побутову техніку — наразі невідомо.

Адже всі прилади, зі слів пана Ткачука, мають бути ліцензованими, мати техпаспорт і заводський номер. Фірма, що здійснює гарантійний ремонт, теж мусить мати ліцензію. Тільки у такому разі, за позитивних висновків комісії, претензії споживачів буде взято до розгляду й задоволено.

Але не одразу, а після рішення суду. Тобто за півроку чи й рік…

Пан Ткачук на запитання про моральне відшкодування, чомусь дуже занервував і заявив, що моральну шкоду ніхто компенсувати не збирається.

Що ж, порадимо мешканцям вулиці Чайковського мерщій запозичити досвід у мешканців 3-поверхівок по бульвару Шевченка (де крамниці килимів і квітів). Там люди об'єднались, виявили настирливість — і домоглися від обленерго відшкодування не лише матеріальних, а й моральних збитків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.