Волинський артист хоче стати Героєм України

Волинський артист хоче стати Героєм України
Волинський артист Валерій Маренич просить допомоги у вирішенні проблем, яких назбиралося чимало.

Народний артист України прийшов на прийом громадян голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, пише Волинський інформаційний портал.

Артист бідкається, що його колеги з сусідніх країн нині перебувають на зовсім іншому рівні, а в нього відсутня навіть концертна діяльність. Це не дає змоги продовжувати свою працю та зберігати потенціал на високому рівні.

У народного артиста виникла проблема з облаштуванням квартири, яку йому виділила держава. В середині приміщення відсутні двері. Це створює проблеми, яких і без того багато в заслуженого діяча культури.

Також Валерій Маренич попросив голову ОДА допомогти у вирішенні питання з присвоєнням звання Героя України. Він розповів, що це рішення тягнеться ще з часів президенства Ющенка і донині залишається на тому ж місці.

«На наших піснях виросло ціле покоління. Немає в світі такої держави, яка не співала б «Несе Галя воду…» чи «Чом ти не прийшов?» – підкреслив артист.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик пообіцяв вирішити проблемне питання з відсутністю дверей у квартирі Маренича, а також зобов’язався надіслати подання в Міністерство культури та в відповідні стуктури для присвоєння відомому волинянину звання Героя України. Володимир Гунчик намагатиметься посприяти і тому, щоб сценічна діяльність Валерія Маренича, як артиста, продовжувалася.

Є варіант, що у 2015–2016 роках ми знову почуємо відомого виконавця, який працюватиме з новою силою.

Довідково:

Валерій Маренич народився 1 січня 1946 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

У 1971 році разом із майбутньою дружиною Антоніною Сухоруковою організували співочий дует, який зайняв перше місце на огляді ВІА (вокально-інструментальних ансамблів) у місті Харкові.

У 1973 році до дуету долучилася сестра Антоніни – Світлана, створивши «Тріо Маренич», у репертуарі якого були як народні пісні, так і авторські, в основному українською мовою. Серед них – «Сиджу я край віконечка», «Посилала мене мати», «Ой, у гаю при Дунаю», «Несе Галя воду», «Ой, під вишнею…», «Тиша навкруги», «Чом ти не прийшов?» та інші.

У 1979 році фірма «Мелодія» записала їх першу платівку, а «Укртелефільм» зробив її відеоверсію. В цьому ж році всім учасникам групи було присвоєно звання Заслужених артистів Української РСР.

8 лютого 2003 року за вагомий особистий внесок у розвиток української пісенної спадщини, багаторічну плідну творчу діяльність, Указом Президента України Валерію Петровичу Мареничу присвоєне звання Народного артиста України.

Із 2005 року виступає самостійно.

У цей час проживає у місті Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Після такої ганьби ще не один заспіває "Я не хочу бути героєм України".
Відповісти
А для кого це секрет? Тільки навіщо хвору людину на сміх виставляти?
Відповісти
Ну навіщо ж так? Знаю точно, зараз він зовсім алкоголю не вживає!
Відповісти
Він алкоголь не вживає, а знищує!
Відповісти
Якщо Валерію присвоїти Героя України тоді відразу треба призначити його директором Луцкого спиртзавода.
Відповісти
Докирявся ,ти ,Валера.
Відповісти