На Рівненщині заперечують інформацію про закриття шкіл заради копання волинського бурштину

На Рівненщині заперечують інформацію про закриття шкіл заради копання волинського бурштину
Рівненські освітяни заперечують інформацію про закриття шкіл заради копання бурштину на Волині, яку оприлюднив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

Про це пише Рівне вечірнє.

— Факти закриття шкіл у нашому районі, аби педагоги могли піти копати бурштин навіть теоретично неможливі, — запевняє начальник управління освіти, молоді і спорту Володимирецької РДА Наталія Сакова. —. Батьки учнів нашого району мають дуже активну позицію, і якби подібне трапилось, жодна «гаряча лінія» не витримала б від кількості їхніх скарг. Сьогодні і вчора усі навчальні заклади працювали стовідсотково. До того ж, в наших школах відбувається харчування дітей — "чорнобильців", і якби хоч на день це призупинилось — батьки б не змовчали. Я сьогодні особисто була в одній із районних шкіл — навчання там йде повним ходом. Я припускаю, що, ймовірно, хтось міг опинитись на цих «клондайках» — однак, це могло трапитись після роботи, у свій вихідний день чи вночі.

Нагадаємо, що у лісі, мiж селами Лiсове — Вовчецьк Маневицького району Волині, близько двох тисяч осіб всупереч закону, за допомогою лопат та інших підручних засобів, здійснювали незаконний видобуток бурштину. На допомогу волинській міліції прибули придані сили із 5-ти областей. Під час проведення операції затримали 193 чоловіки, з якими в подальшому проводили слідчі дії у рамках кримінального провадження.

Волинська міліція запевняє, що переважна більшість затриманих — жителі Рівненської області.

Головний міліціонер Волині Петро Шпига заявив, що "рівненський криміналітет організовує незаконний видобуток бурштину на Маневиччині".

Також на місці затримали три автомобілі. Вилучили наркотичні засоби, 5 тисяч гривень, близько 4 кг бурштину та засоби для його видобутку: лопати, бури, сокири тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Рівненщині заперечують інформацію про закриття шкіл заради копання волинського бурштину
30 вересень, 2015, 09:01