Лучани вдруге вийшли на толоку. ФОТО

Лучани вдруге вийшли на толоку. ФОТО
Мешканці прилеглих будинків та всі охочі зібралися вдруге на толоку в сквері Героїв Небесної Сотні, щоб продовжити прибирання.

Суботній ранок 10 жовтня для деяких лучан розпочався з толоки в сквері Героїв Небесної Сотні ( що за РАЦСом –прим. ред.). Варто зазначити, що це вже друга толока, яку організували Володимир Сурмик разом з громадським діячем Петром Верзуном.

Як розповів Володимир Сурмик, минулого разу їм вдалося зробити чимало і в результаті зі скверу вивезли 150 мішків зі сміттям. Що ж до сьогоднішньої толоки, то люди планують продовжити прибирання, а також посадити дерева та вимостити бруківкою центральну алею.

«Сьогодні ми будемо садити дерева і прибирати центральну алею. Я часто гуляю цим сквером разом із сином, який до речі теж прийшов на толоку, і завжди викликало дискомфорт засміченість скверу і відсутність нормального покриття на центральній алеї, тому вирішив за свій кошт зробити мощення з бруківки та посадити десь біля 25 дерев, люди підтримали мою ініціативу, тому ми матимемо гарну алею, нові лавки, та зелені насадження, так би мовити разом з громадою проведемо благоустрій скверу», - мовив Володимир Сурмик.

Співініціатор акції Петро Верзун додав, що на наступну суботу планують провести третю толоку.

«Досиь багато ініціатив надходить і від мешканців сусідніх будинків, які звісно ж враховуються. Наприклад, сьогодні на толоці є хлопчик, який вже тут другий раз. Буває так, що люди гуляють в сквері і долучаються. Вже на наступний раз ми хочемо, як в народі кажуть, «садити квітку», тобто відкривати цю алейку, і закликатимемо людей, щоб слідкували за порядком та розганяли вандалів, адже це їхнє громадське місце», - сказав Петро Верзун.

Також громадський діяч переконаний, що такі толоки стануть систематичними, а сьогодні планують посадити дерева, замостити бруківкою алею, та вивезти залишки сміття зі скверу Героїв Небесної Сотні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: толока
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Похвально,але чи надовго?Мерзота засліплена алкоголем або наркотою цього не розуміє.
Відповісти
Які люди молодці!!!
Відповісти
Які люди молодці!!!
Відповісти
найміть гідровишку та чувака з бензопилов. Крони дерев треба підмарафетити.
Відповісти
Молодці тай годі! Така справа варта уваги!
Відповісти
Пан Сурмик і кошти, і сили вкладає, а не засмічує поштові ящики брехливою макалатурою - молодець, от аби так і далі тримав..,хоча треба ж комусь вірити.
Відповісти
Щеб носилиб власникі псів пакети у карманах,щоб менше лайна було,або срочно штрафували був би прибуток....
Відповісти
штрафувати власників собак ,які неприбирають за своїми псами.
Відповісти
Останні новини
Лучани вдруге вийшли на толоку. ФОТО
10 жовтень, 2015, 15:00