На Волині не в усіх округах обрали представників у ради, - ОПОРА

На Волині не в усіх округах обрали представників у ради, - ОПОРА
Громадянська мережа ОПОРА визначила, що у 14 із 64 округах у Волинській області та у 13 із 42 – у Луцьку не обрано жодного представника у ради.

Відповідні дані ОПОРА у Волинській області отримала у результаті аналізу протоколів про результати виборів депутатів Волинської обласної та Луцької міської рад, оголошених Волинською обласною ТВК 31 жовтня та Луцькою міською – 2 листопада, інформує прес-служба Громадянської мережі.

Громадянська мережа ОПОРА у Волинській області проаналізувала попередні результати виборів до Волинської обласної ради. Зокрема, у результаті аналізу виявилось, що в округах №Â 2 (Володимир-Волинський район), №Â 3 і № 5 (Горохівський район), № 10 (Камінь-Каширський район), №Â 12 (Ківерцівський район, м. Ківерці), №Â 20 і №Â 23 (Луцький район), № 30 (Маневицький район), №Â 35 і №Â 37 (Рожищенський район), №Â 38 і №Â 39 (Старовижівський район), №Â 45, №Â 46 (м. Ковель) не було обрано жодного депутата.

Натомість, в області є 7 округів, де виборці будуть мати двох депутатів. Зокрема, це округ №Â 11 (Камінь-Каширський район), №Â 13, №Â 14 і №Â 15 (Ківерцівський район), №Â 17 (Ковельський район), №Â 26 (Любомльський район) та №Â 55 (м. Луцьк).

Загалом, за даними, отриманими від Волинської обласної виборчої комісії, до Волинської обласної ради волиняни обрали депутатів-представників від 7 політичних партій: «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка, «Об’єднання «Самопоміч», «Свобода» і «Наш край».

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що у разі обрання одного з кандидатів, включеного до виборчих списків місцевої організації партії, депутатом у двох або більше багатомандатних виборчих округах, такий кандидат має право звернутись для його реєстрації депутатом лише однієї місцевої ради (ч. 1, Ст. 89 Закону України «Про місцеві вибори»).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині не в усіх округах обрали представників у ради, - ОПОРА
04 листопад, 2015, 14:23