У Раді не підтримали законопроект щодо заборони дискримінації на роботі

У Раді не підтримали законопроект щодо заборони дискримінації на роботі
Верховна Рада України не підтримала ухвалення проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За даними кореспондента, після багатьох голосувань за включення цього законопроекту до порядку денного, йог все ж внесли.

Голова ВР Володимир Гройсман поставив на голосування цей законопроект в цілому, спершу як "сигнальне", а потім і повноцінно. Законопроект набрав лише 207 голосів із 340 можливих. Гройсман зазначив, що цей документ є необхідним для Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Цим закопроектом передбачено статтю 2-1 «Кодексу законів про працю України» викласти в редакції, згідно з якою забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому об’єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаними з характером роботи або умовами її виконання.

Раніше повідомлялося, що за словами голови фракції БПП Юрія Луценка, парламент ухвалив всі закони євроінтеграційного блоку, окрім одного - заборони дискримінації на роботі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Раді не підтримали законопроект щодо заборони дискримінації на роботі
10 листопад, 2015, 18:44