«Без луцького Майдану Київ би не встояв», - Володимир Пащенко. ФОТО

«Без луцького Майдану Київ би не встояв», - Володимир Пащенко. ФОТО
Знайомі з Володимиром Пащенком досі зізнаються, що не чекали від нього такої активності на Майдані. Утім луцький бізнесмен, який ще донедавна робив не зовсім успішні кроки в політиці, здивував багатьох.

Він щодня був на Майдані, став одним з його організаторів, і навіть «голосом»: усі майданні віча в центрі Луцька вів саме Пащенко, дуже часто – зірваним від постійного напруження голосом, пише Таблоїд Волині.

Його жартома охрестили «червоною курткою Майдану». Багато хто чекав, що після перемоги той займе крісло чиновника, як багато хто з активістів Революції Гідності. Але Пащенко залишив за собою тільки статус «громадський діяч». І певний «ореол загадковості». Який у другу річницю Майдану намагаємося розвіяти, надавши слово Володимиру Пащенку:

Коли 21 листопада стало відомо, що Асоціацію з ЄС не підпишуть – на душі стало по-осінньому незатишно, холодно і бридко. Відчував себе частиною якогось стада, яке гонять то в ЄС, то в інший бік. Увечері почув, що у центрі Луцька збираються люди. Взяв сім’ю, щось поїсти – і поїхав туди. Нас було небагато. Але я зрозумів, що не самотній в своїх думках. І холод з душі зник.

Наступного ранку була осіння мряка, я проїжджав через центр міста, і побачив, як кілька людей ставлять під дощем намети. Стало совісно. Вийшов з теплої машини, запитав, чим допомогти. Так на Майдані і залишився.

Першим з «відомих облич» на Майдані з’явився Володимир Бондар. Приніс ящик прапорців Євросоюзу, віддав мені. Сказав: «Використовуйте, як будете якісь акції проводити».

Мені здається, мою роль в організації Майдану дещо переоцінюють. Мені нескладно було зателефонувати і дати вказівку своїм людям, куди везти генератор ,куди намети, де взяти дрова… Звісно, багато чого і сам робив. Найскладніше було у перші дні, коли все треба було організувати.

Спочатку політиків не було. Уже коли стали організовувати перше віче, підтягнулися «важковаговики»: активісти «Свободи», «Батьківщини», «УДАРу», інших об’єднань. Але все-одно на Майдані основну роль тоді відігравала молодь: Микола Собуцький, Роман Перванчук, Майя Москвич, інші, хто щодня працював на Майдані.

Ми збиралися не просто так. Ми справді вірили, що під тиском громадськості Янукович піде на поступки і підпише Асоціацію.

1 грудня, коли після розгону студентів у Києві вийшли тисячі людей, я подумав: можна розходитися, люди, що могли зробили, далі хай політики. Та ейфорія пройшла, прийшла апатія, стало зрозуміло, що не все так просто.

Спершу більшість дивилася на мене, як на божевільного
. Мовляв, що за один, звідки взявся? Йому, що, немає що робити? Одяг мажорну куртку Ferrari, ходить, в мегафон кричить… Думали певно: «Хлопець так по-дивному дуріє».

Якщо хтось з майданівців вам скаже, що йому не було страшно – не вірте. Я бачив страх в очах усіх майданівців. У різний час, через різні обставини, але через страх пройшли усі. І я, і Майя Москвич, і Ігор Гузь, і Богдан Шиба, і Сергій Григоренко, і Григорій Пустовіт, і інші.

Я звернувся до виробника ковбаси Линника, аби він допоміг Майдану харчами. Ця передача ковбаси, тушонок, хліба була цілою конспіративною операцією: швидко, з багажника в багажник. Линник дуже хвилювався і переживав, аби «зайві очі» не побачили. Оглядався і казав: «Давайте швидше». Нічого дивного: тоді влада могла запросто помститися і закрити чийсь бізнес.

Насправді треба визнати, що репресії на Волині були млявими. Вказівки «з центру», судячи з усього, саботувалися «на місцях». Але всі чекали, що ця млявість будь-коли зникне, і ми побачимо справжні зуби режиму. Тому й боялися.

Багато людей в період Майдану перестали брати від мене слухавку. Але з’явилися й інші, які стали поруч.

Тетяна Єремєєва від початку Майдану і до самої перемоги Революції гідності була затятою «майданівкою». Чесно, я навіть здивований був її готовністю допомагати. І таких людей було багато.

Я досі, коли ходжу у Свято-Троїцький собор, зустрічаю там жіночок, з якими познайомився на Майдані. Вони для мене – як рідні бабусі, ми обнімаємось, вітаємо зі святами. Дуже багато людей з Майдану стали мені рідними.

Без луцького Майдану, як і Майданів в інших містах, Київ би не встояв. В ніч на 11 грудня у столиці почався штурм Майдану, мені о 01:30 зателефонувала знайома. Я почув крики і шум. Вона крізь сльози благала піднімати людей і їхати на допомогу. Уже в 5 ранку ми почали відправку автобусів.

Коли ми відправляли людей на Київ, канал 1+1 знімав про це сюжет. Я тоді сказав на камеру: «Київ, тримайся, близько тисячі волинян їде до вас, ми з вами». Це показали в ефірі. Мені потім розповідали, що через цей сюжет прокурор Пшонка дав вказівку місцевій прокуратурі «знищити цього хлопця в червоній куртці». Тоді у бізнесу моєї сім’ї почалися великі проблеми.

Клімчук був першим губернатором, який зрікся посади. Це було вкрай важливо для київського Майдану. І це теж – заслуга луцьких активістів.

У Луцьку «взяли» приміщення ОДА, мало не спалили офіс регіоналів, розтрощили офіс комуністів, штурмували міліцію. Після цього 10-тисячна юрба розпашілих людей повернулася до ОДА. В Києві стріляли, люди були злі і оскаженілі, вони готові були йти далі – палити, трощити. Тоді я сказав, що мовляв, маю інформацію: влада готує реванш, силовики можуть штурмувати приміщення ОДА. Треба укріплюватися. Я замовив 4 машини з піском у мішках, і ми почали робити укріплення. А коли починаєш фізично працювати, пара виходить. І найбільш гарячі голови охолонули.

Те, що сталось з Башкаленком – це не було проти особисто Башкаленка. Люди бачили в ньому Януковича, Захарченка – всіх, хто був винен у крові майданівців.

Тодішній начальник обласної міліції Олександр Терещук займався тенісом у спорткомплексі «Олімпія». Бувало, після гри ми шепотілися. Він казав: «Слухай, 4 автобуси сьогодні не пропущу». Я наполягав: «Пропустіть хоч 3». Так і торгувалися.

Терещук був не найгіршим міліціонером часів Януковича. Він не ховався за спинами, щодня зранку був на Майдані. Він менше всього хотів, аби тут пролилася кров. Терещук – нормальний і адекватний чоловік, просто опинився не в тій команді.

Голова ОДА Борис Клімчук, по-моєму, сприймав мене, як одного з найбільш поміркованих серед активістів Майдану. Бувало, коли ми їхали на якусь акцію, дзвонив і говорив просто, як по-батьківськи: «Володь, я розумію, що ви кудись там їдете, щось будете там робити. Але я тебе прошу – без спецефектів і без крові».

У мене немає підтвердження слів Олександра Башкаленка про те, що Бондар і Гузь, мовляв, перед ним потім вибачалися за «тортури» на Майдані. Можна запитати у них, хоча я сумніваюся. Я б більше хотів почути вибачення самого Башкаленка перед людьми за Небесну Сотню. Він був слугою тих, хто наказав вбивати людей. Тому несе відповідальність.

Коли після втечі Януковича у Луцьку почалася «стихійна» люстрація, і озброєні люди дозволяли собі застосовувати силу проти посадовців – я ці дії здебільшого засуджував. Але зараз я не такий впевнений, що вони були неправі. Якби вони довели справу до кінця, якби Павло Данильчук справді став губернатором, а Майя Москвич – прокурором області, може б зараз було все по іншому?

Після Майдану мені пропонували стати губернатором.

Є зовнішня люстрація, революційна. А є справжня, внутрішня. Коли питаєш себе: «Чи ти гідний це робити, чи варто за це братись?». Я провів свою внутрішню люстрацію, і вирішив, що владна посада – не для мене.

Я приношу користь тут, де є зараз, – створюю робочі місця, роблю якісь цікаві для себе медійні чи бізнесові проекти, плачу податки, утримую цю країну, в тому числі депутатів і політиків.

У 2010 році, коли я балотувався до міської ради від «Батьківщини», я був геть іншим. Я прагнув бути у владі. Тоді я б тішився цим статусом. Після Майдану сталася переоцінка цінностей. Не головне, в якому кріслі ти сидиш. Головне чи спокійно спиш, чи мучить тебе совість, і чи взагалі вона у тебе є.

Будь-який революціонер має право стати членом будь-якої партії, і балотуватися в депутати. Але з того моменту він втрачає право називатися революціонером. Він стає тим, хто відстоює інтереси своєї політичної сили, він починає грати в політичну гру.

Є два статуси людини: вона або гравець, або фігура. Якщо ти починаєш залежати від партії – ти фігура. І тобою грають інші.

Зараз політика мені не просто нецікава. Вона мені бридка і огидна.

Своєю роботою в журналістиці я ставлю собі маленькі завдання змінити щось у суспільстві. Кілька місяців тому на вулиці Дубнівській побили до смерті чоловіка на очах у його дитини. Вбивць відпустили. Ми не дали цю тему зам’яти, висвітлювали усі її аспекти, поставили «на вуха» депутатів, чиновників, правоохоронців.

Зараз планую підняти інформаційну кампанію, яка може спричини невеличку революцію у школах. Сьогодні там роблять ремонти, нові класи, купують обладнання. І забувають про шкільні вбиральні. А у них діти абсолютно позбавлені приватності! Дуже часто у них просто немає кабінок. У ковельській школі виник цілий скандал: дівчинку намагались зняти на мобільний телефон в туалеті. Для дитини сходити в вбиральню – це шок. Тому громадськість мусить вимагати від посадовців-освітян забезпечити нормальні умови. А щоб вимагати, про це треба знати. І розуміти гостроту проблеми.

До Ігоря Палиці як до депутата Верховної ради було багато питань. Ми ретельно стежили за його роботою і висвітлювали її, адже він обирався до парламенту від Луцька. Інколи він ображався на критику. Хтось це називав інформаційною війною, я б назвав жорсткою дискусією.

Я зустрівся з Палицею в розпал Майдану, десь у січні 2014 року. Це була перша зустріч після великої перерви: останній раз ми зустрічались більше 10 років тому. Я зрозумів, що Палиця змінився. Я зрозумів, що у нас багато спільних поглядів. Хоча, щодо моєї роботи, він сказав мені: якщо в тебе будуть критичні факти про мою роботу – пиши. Одним словом, ми порозумілися.

У другому турі виборів луцького міського голови я не голосував ні за кого. Бо невідомо, хто з них кращий – Романюк чи Товстенюк. Це просто два різних шляхи розвитку міста: Товстенюк – радикальніший, Романюк - консервативніший.

Ми з дружиною давно мріяли відкрити власний ресторан. Пройшли через «сім кругів пекла»: чиновники постійно вставляли палки в колеса, раз навіть взагалі зупинили будівництво. Але ми його відкрили.

Перший рік роботи ресторану був дуже важким. Бізнес не вдавався. І тоді я одягнув фартух – і пішов працювати. Я мив підлогу, мив посуд, працював офіціантом, носив тарілки, сидів у бухгалтерії. І люди це відчули – і персонал ресторану, і відвідувачі. Зрозуміли, що власнику вкрай небайдуже, як працює підприємство. Я ж у свою чергу зрозумів багато нюансів роботи ресторану. З того часу ми – успішні.

Міф про те, що мій ресторан дорогий, створили конкуренти. Насправді у нас обід може коштувати навіть дешевше, аніж куплена у магазині на зупинці сарделька в багеті.

У мене нема розчарування після Революції гідності. Відчай і розчарування – це одні з найбільших гріхів. Але в мене є велике відчуття вини перед загиблими. Вини за те, що ми не зробити усього, що могли, аби країна жила краще.

Мій авторитет у політиці - Махатма Ганді. Це людина з великим серцем і з великою волею. Він без зброї, без кулеметів поборов Британську імперію, зробив Індію незалежною. Так, на це пішло ціле життя. Але він досяг цього. Тому і ми будемо жити краще. Просто потрібен час і мудрість керівників.

Під час Революції Гідності я радив особливо радикально налаштованим активістам переглянути фільм «Ганді» 1982 року з Беном Кінгслі у головній ролі. Багато хто сперечався: мовляв, це не наш шлях, зміни мусять бути швидшими. Я ж нагадував слова Ганді: «Жодна ідея не вартує людського життя, яка б вони прекрасна і правильна вона не була». Про це ми говорили ще до кривавих подій на Майдані…

На одному з віче у Луцьку на сцену виходили наші волинські політики і активісти. Говорили полум’яні промови. Це було другого чи третього дня після втечі Януковича. На промовцях – камуфляж, на багатьох – балаклави. В якийсь момент на сцену запросили хлопця, який витягав наших хлопців на вулиці Інститутській з-під куль. Простий хлопець, в курточці, з простим рюкзачком за спиною. Без балаклави, без шевронів, без камуфляжу. Вийшов і сказав: «Та я нічого особливого не зробив…» Дуже багато людей, зробивши подвиг, просто тихо повернулись до свого звичайного життя. От вони – справжні Герої.

Записав Юрій РИЧУК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 82
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що доброго дав ваш майдан?! Що доброго вм зробили?! Довели державу до розколу, а народ до ще більшого зубожіння! Немае чим гордитись, немае!
Відповісти
Хто винен у твоїх невдачах?
Відповісти
Перебільшення значущості, ПР і нічого більшого...
Відповісти
Чим ви пишаетесь?! Що стояли на майдані?! Що ви зробили?! Розкол держави і зубожіння людей, от ваше досягнення
Відповісти
Пащенко ти продав майдан!
Відповісти
Кому і за скільки?
Відповісти
Пащенко, поверхи долар за 8!!!
Відповісти
Зроби його президентом чи прем'єром і вимагай долар по 8!!! Повернути долар має Янукович який вкрав 40- 50 млрд.
Відповісти
ти порахуй скільки нинішні покидьки вкрали.
Відповісти
колишні долар у вільне плавання не пускали, "реформи" які народ додушать не робили... до того ж вірити нинішнім що яник вкрав "40-50 міл'ярдів" себе не поважати
Відповісти
Ти дятел межигір'я бачив? Так ці що зараз гавнюки але ті були скотиняки
Відповісти
Пащенко молодець, що не пішов у владу. Вова твій час ще прийде.
Відповісти
відійшов у минуле разом з манданом. Повторити нічого не можливо...
Відповісти
"Данильчук - губернатор, Майя - прокурор"?????. Мужику скоро 50, а веде себе як студент - піариться чи що????
Відповісти
Данильчук чи Майя чи хтось інший, але нові люди не з системи
5 років помилок замість 10 років саботажу. Пам'ятаєте?)
Реформ немає (((
Піар?
Навіщо мені це? Я нікуди не збираюся.
Відповісти
Хвали мене, моя губонько
Відповісти
Пишу, пишу сам про себе і сам собі подобаюсь - "Бред сивої кобили"
Відповісти
Так, В.Пащенко взяв інтерв'ю у В.Пащенко
Друзі я дуже радий за увагу до моєї більш ніж скромної постаті)))
Думав забули))
Коментарів так за 100 буде))
Відповісти
Сам пишу, сам читаю, сам хвалю, сам ресторани відкриваю. Всі хто там стояли на сцені тоді - зараз живуть собі тихенько пристпівуючи і багатіючи, а народ бідний, що ледь дихає. Робити для міста треба щось конкретне, а не відкривати влансий бізнес і багатіти-багатіти... І Може б хтось вже за гроші таки навчив ВолиньПост писати?????????А то інколи аж ...нудить від вашої писанини.
Відповісти
Якщо Вас нудить від нашої писанини))) то читайте Шевченка, Франка та інших розумних людей. Серед сайтів можу порадити: ВІП, Волинську правду, Волинське агенство розслідувань, Таблоїд Волині, Волинські новини, Під прицілом
"Робити для міста треба щось конкретне, а не відкривати власний бізнес і багатіти-багатіти..."
- це так по- українські))) От свято в сусіда хата згоріла.)
Відповісти
Якби не такі як Пащенко,були б ми зараз рабами.І жило б конфісковували і бізнес,що й робилося при Янику. Та ми ми зупинили цього уркагана.Народ сам чомусь не хоче йти далі.Вибори це яскраво показали.Особливо в Луцьку.
Відповісти
а зараз ти пан. як були з голою дупою так і зосталися. Скільки українців у владі ? Отож. Всякі зайди з Землі Обітованої керують хохлами. Хохлами бо українці перевелися. Дякуємо Пащенку і К що при вели Яйцеголового до влади. Це вже діагноз для славян - рабами родилися рабами й житимете тільки панів міняєте.
Відповісти
У мене до Вас питання
Ностальгуєте)) за Януковичем?
Відповісти
А скажи-но, грамотію, як саме твій бізнес душили? Це брєд! Ти взагалі хоч уявляєш про що говориш? Ти ще скажи що тут, на Волині, у когось бізнес віджали... Так і хочеться сказати - Мудак, але не скажу... Скажу інше: чому Ти мовчиш, що Башкаленко Вам, "мирним мітингувальникам", які згодом зовсім мирними діями УМВС в області... прикрасили... чому мовчиш, що Башкаленко Вам гарячу кухню організував, палатку поставив, чому мовчиш, що Башкаленко до Вас приїжджав на Майдан і казав, що він теж за європейські цінності, казав, що теж хоче щоб його країна, ваша країна - НАША УКРАЇНА була Європейською державою і чому ти мовчиш про те, як Ви з ним поступили... Він же з Вами так не поступав, хоча і міг і мав на це усі можливості, але то таке... Правда для сильних, а для слабких злослівя...
Відповісти
Був на майдані і бачив Пащенка біля палаток. Їв з нами те що було і говорив з нами як з рівними. Він реальний хлоп а хто такий Башкаленко ?
Відповісти
На майдані був, їв на майдані... А тепер уся країна немає за що їсти. Що доброго з твоєї трапези на майдані вийшло?
Відповісти
Ти не на тому майдані чоловіче був. Ти тітушка і кремлівська шістка. Такі як ти вбивають наших хлопців на нашій Українській землі
Відповісти
Якби не такі як Пащенко,були б ми зараз рабами.І жило б конфісковували і бізнес,що й робилося при Янику. Та ми ми зупинили цього уркагана.Народ сам чомусь не хоче йти далі.Вибори це яскраво показали.Особливо в Луцьку.
Відповісти
А що зробив Пащенко - ну собі потроху багатіє, а мені з того що????
Відповісти
Та нічого я не зробив. Ну потроху працюю і потроху багатію))) і Вам того бажаю
Відповісти
Були одні при кориті, за допомогою народу і крові прийшли інші (щось нагадує повторення 2004 року....). Пам"ятаєте чим тоді все закінчилося??? Міжособиці, корупція,... і вже народ сам вибрав Яника, не тому що в нього вірив, а тому що не хотів за вас голосувати. Щось мені здається що повториться все знову.... І ви самі, а не хтось інший буде в цьому винний, ви самі народ на це підштовхуєте.... Скільки вже знущатися можна???? На зарплату і пенсію при зарішніх цінах попробуйте проживіть... От тобі і все народ написав свою думку в коментах зверху, думаю ти сам все зрозумів які настрої в людей....
Відповісти
Дякую!
Відповісти
Що поганого зробив Пащенко, написав статтю про себе, а ти навіщо читаєш, якщо маєш якусь злість на нього. Нормальний собі Пащенко має свою позицію не лізе у владу, робить те, що підказує йому совість, що він по Вашому збагатів на майдані, не вірю в це. Був такий час приймав активну участь. А те,що ресторан відкрив,то добре.
Відповісти
Дякую за розуміння)
Відповісти
Теж хочу собі червону куртку Фераррі.
Відповісти
А я хочу собі Патівофаворі...
Відповісти
В чому проблема?)
Приходьте розкажу як заробити і на куртку і на Патио
Відповісти
Читаю коментарі і дивуюсь , скільки наволочі ще є на Волині! Через таких ,,доброзичливців ,, у нас усі біди !
Відповісти
В голові в тебе біда .
Відповісти
А й правда вовче ))) люди у нас суперові
Я на правду дякую всім за коментарі і за увагу до мене
Я проста людина три класи і ті на трійки)
Прочитайте або подивіться "Атлант розправив плечі"
Відповісти
До Миколи

Дякую за підтримку
Насправді розумних і розсудливих людей багато. Вони переважно коментарі не пишуть)))
Є багато людей які радіють за інших і беруть їх в приклад.
Відповісти
Де мої долари по 8? Поверни майдаун!
Відповісти
В Кремлі
За Вашою логікою і вихованням я би мав назвати Вас ватником, але я дякую Вам за коментар і бажаю Вам і Вашим господарям долар по 25 руб.)))
І чому Ви так зразу долар по 8?
А варену ковбасу по 2.50 ?
А Радянський союз?
А Сталіна?)
Нащо таким як Ви долари? У вас же всі заощадження мають бути в рублях ? )
Відповісти
Володимир,ви розсудлива і мудра людина, але визнайте чесно,що це майдан до кращого не привів. Звичайно,зміни потрібно було проводити,але не таким шляхом,який відкинув Україну на 10 років назад. Переважна більшість людей, одноголосно це Вам до кажуть. Тому що,те що зараз відбувається:корупція ще більша чим при Януковичу, бардак у владі, не професіаналізм, один тільки піар. Реформ не проводяться, одна єдина реформа - це поліція. Краще дочекалися би перевиборів президента Януковича і змінили владу Європейським шляхом(без жертв,без війни). Звичайно, вам зараз легко писати,бо у вас все добре,працює бізнес,ніхто на вас не наїжає,бо всі знають,хто ви,але такий людей, як ви в Україні - максимум 3 % і ті хто зараз на фінансових потоках з можновладців. А всі інші як отримували зарплату в гривнях так і отримують, і з такою зарплатнею вони точно ще 10 років не побачать країни Євросоюзу. Тому визнайте чесно,ці зміни привели простих людей до гіршого,але вам це тяжко зрозуміти.
Відповісти
Ні не тяжко
Януковича змінити демократичним шляхом шансів не було
Лукашенко Вам приклад
Межигір'я Треба відвідати і стане зрозуміло наскільки хвора людина керувала Україною
Яка зараз влада?
Така яку обрали марсіани)))
Коли настануть кращі часи?
Коли ми всі цього захочемо))
Тільки всі і одночасно))
Відповісти
А Ви були у володіннях теперішніх можновладців? Може там золоті торти стоять))Вже ж була підписана угода Яника і європейських лідерів, все йшло до нормальної розвязки. Для чого був цирк вискочки Парасюка ( ясно, що діяв він за чиєюсь ) вказівкою! Для чого свої стріляли в своїх- щоб підняти народ, потрібні були сакральні жертви.Наробили одним словом
Відповісти
Людина пишаеться собою любим. Прометей. Залиште його в спокоi.
Відповісти
А скажи-но, грамотію, як саме твій бізнес душили? Це брєд! Ти взагалі хоч уявляєш про що говориш? Ти ще скажи що тут, на Волині, у когось бізнес віджали... Так і хочеться сказати - Мудак, але не скажу... Скажу інше: чому Ти мовчиш, що Башкаленко Вам, "мирним мітингувальникам", які згодом зовсім мирними діями УМВС в області... прикрасили... чому мовчиш, що Башкаленко Вам гарячу кухню організував, палатку поставив, чому мовчиш, що Башкаленко до Вас приїжджав на Майдан і казав, що він теж за європейські цінності, казав, що теж хоче щоб його країна, ваша країна - НАША УКРАЇНА була Європейською державою і чому ти мовчиш про те, як Ви з ним поступили... Він же з Вами так не поступав, хоча і міг і мав на це усі можливості, але то таке... Правда для сильних, а для слабких злослівя...
Відповісти
Сашко харош ховатись під ніками пиши Саша Башка - герой майдану і ячної каші
Відповісти
Чому прикриваючись революційними лозунгами і боротьбою зі злочинним режимом теперішня влада довела народ до зубожіння Зрозуміло чим бідніший народ тим легше ним управляти За рахунок подачок від влади у вигляді субсидій із нормального трудового люду зробили попрошайок Міліція займається кришуванням бурштину служба потихеньку контрабасить прокуратура добиває бізнес який ще жевріє влада на місцях доразкрадує бюджет який не привласнили можновладці в центрі Ось і весь позитив від майдану І все це ти прекрасно бачиш шановний Пащенко Але легше і спокійніше для себе писати про шкільні туалети чим про серйозні речі а то ще закриють як шустера і прийдеться тоді реально бути офіціантом
Відповісти
А що ти зробив?
З Пащенко все зрозуміло - "майданутий", а ти що зробив щоб майдан не відбувся? Щоб долар по 8 щоб межигір'я назавжди? Нічого?
Відповісти
Пишеш в людей стріляли? Так самі ж і стріляли в своїх, щоб народ взбудоражити! Це було давно зрозуміло, а тепер навіть на офіційному рівні говорять про причетність свободівців до розстрілу небеснои сотні! От ваші " здобутки" а тепер ще й далі Україна захлинається в крові
Відповісти
Давайте розберемо наших «лідерів». Володимир Пащенко, який ходить, обнімає студентів і став для них ледь не гуру. Ок, він підприємець, що вже добре, адже якщо людина хоч якось гроші може заробляти – вже добре. Але хто взагалі щось чув про нього, як про діяча? Якісь акції благодійні, у тому ж його спортивному клубі «Олімпія», чи ще щось? Та той же відомий будівельник, голова правління «Луцьксантехмонтаж №536» для розвитку цієї галузі робить в рази більше і не любить, аби про то писали і розповідали.
Відповісти
До червня цього року Пащенко був радником Луцького міського голови й курував питання спорту та молодіжних організацій, налагоджував співпрацю місцевої влади з державною, підприємствами, громадськими організаціями. Цікаво, хтось взагалі чув про те, що він робив? Особисто я, за більш як рік, в кабінеті, як і в стінах мерії – його не бачила. До того ж, зважаючи на те, що теж займаюсь культурними проектами в теорії мала хоча б трохи знати про цю людину, але ні. Крім прізвища у штатному розписі – ні слова.
Відповісти
Не губернатор, а голова ОДА.
Немає у нас губенрній!
Відповісти
Було б дуже добре, якби мандану взагалі не було - насильницька зміна влади ніколи нідочого доброго не приводить.
Відповісти
Так твоя правда!
Так зараз Вова в Кремлі думає
Відповісти
Ви привели до владм тих, кого хотіли, усунули опозицію. А тепер скажіть - що змінилося в країні на краще? НЕ БУБНІТЬ МАНТРИ ПРО "ДЕМОКРАТІЮ", "ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР", а скажіть - скільки побудовано, відремонтовано, на скільки зросло товаровиробництво, на скільки підвищився добробут народу. Вам нічого сказати, крім дурнуватих майданутих лозунгів. Влада з Ваших "майданів" втратила Крим, втратила Донбас, внесла розкол і економічну розруху в країну, поклала тисячі життів за "ідеали" майданутої революції, вкинула країну в економічне рабство. Мало Вам!? А тепер скажіть - чи має така влада право бути владою?! Мабуть, ні. Отже, робіть висновки, поки не пізно.
Відповісти
Я думаю що відсотків десь близько 70-80 простого народу хотіло б повернути все назад (щоб не було майдану і того кровопролиття)... Повір, це правда, зробит опитування і сам переконаєшся... Во ім"я чого скільки людей поклали???? Скільки осталось дітей сиротами і напівсиротами, скільки батьків не дождалось своїх синів??? А все боротьба олігархату... А люди - це розмінна монета!!! Хто їх коли цінував...
Відповісти
Як в ім*я чого- бізнес у Пащенків йде за всіма еуропейськими стандартами. А те що більшість людей в економічних злиднях- так це тимчасові негаразди)))
Відповісти
Що за плагіат, я про Пащенка взагалі не писав, а про соціальну напруженість...
Відповісти
Долар 25,45... скоро буде ПОКРАЩЕННЯ.... )))
Уроди з людей ізздіваються як тільки можуть....
При "попередниках" даже такої жопи не було.
Відповісти
У Алексів роздвоєння.
Один з них Алекс Башкаленко
Відповісти
Оці "сірі","алекси",яке б мали задоволення,щоб Яник і далі вчив нас жити в союзі з москалями,щоб Табачник вказував нам які в нас герої.Головне,щоб ковбаса була і дешева "водка".Вот ета жізнь!
Відповісти
"Сірі".... )) Та мені до лампочки хто при владі, червоні, сині, помаранчеві.... Це ти може житвеш в розовому світі... Ти вийди в магазин чи на ринок і подивися платоспроможність людей... Подивися як та старенька бабушка считає в платкові свої копійкит з мізерної пенсії і не знає що їй купити... А вона ще буде упрекати в упередженності... Вийди на вулицю і роззуй очі...
Відповісти
Ірк- зніми макаронні вироби з вух, свобода є лише одна-економічна, все інше для використання таких як ти, використання стада на майдауні
Відповісти
Може я видумав все чи наклепи на когось навожу...????? Доведіть протилежне...
Відповісти
Невже ми такого життя прагнули????
Відповісти
Цей опус появився неспроста. То не катарсіс. Діалог із самим собою - то, або шизофренія, або анонізм. Ментально чужий для Волині Пащенко заблукав у трьох поліських соснах. Говорив не про те, примикав не до тих, оди співав не тим.Нарубав дров. Створив образ такого собі паяца. Зрозумів, шо за таке можуть і копняка в дупу дати. Кухарка в політиці-пішов на прощу.
Відповісти
пане Пащенко, я в АТО вже пів року, але жодного разу Вас тут не бачив, зчичайно тут небезпечніше ніж з мікрофоном кричати на терещука чи Параку...чого не приймаємо участі у війні, яку по суті народив підтримуваний Вами майдан?
Відповісти
А з якого боку ти в АТО? Добре тобі там коментарі пишеш ковбаску волонтерську жуєш та тільки хлопці на сході себе солдафонами не обзивають тай за ніками не ховаються
Тим що бачили смерть боятись нічого і нікого. Да Володя люблять тебе місцеві і не місцеві боти
Відповісти
А ти звідки знаєш як хто себе називає? Сектор "А". Щастя, ковбаску, а тм більше волонтерську давно не їв. До цього був і в маріуполі, волновасі марїнці...в усіх сектора... і не жалкую, і готовий воювати до кінця...а ти ні, бо ти їсиш ковбаску, яку тобі купує пащенко за те, що відбілюєш його від правдивої "чорноти". Ось така між нами різниця.
Відповісти
Для тих,хто вважає,що свобода є лише економічна-скажу: корова,що має все,що потрібно зранку,в обід,ввечері,за вашою логікою є економічно вільною.Але чомусь вона залишається коровою?
Відповісти
Сам(а) зрозумів(ла) що написав(ла)?
Відповісти
Я знаю відповідь! Тому що вона не вважає Бандеру за пастуха і не заколює рогами москалів!
Відповісти
Тим людина і відрізняється від худоби,що думає НЕ ТІЛЬКИ про харч.
Відповісти
Ця мудрість до Вас прийшла після вивчення меню в Патіо ді Фіорі?
Відповісти
При чому тут жрачка????
Відповісти
А прикинь якщо в людини сім"я з 2-3 дітей, кредит, чи не дай Бог, хтось захворів... Що тоді їй робити, вішатись...???
Відповісти
таки добре мати власний ресурс,всі незручні каменти можна почистити...еге ж?

то за шо ви там на майдані боролись?
Відповісти
закрий рот і ніс - і думай про майдаун, хоч до усрачки. Піраміда Маслоу- прочитай що це таке, не все ж гаслами кричати
Відповісти
Останні новини
«Без луцького Майдану Київ би не встояв», - Володимир Пащенко. ФОТО
23 листопад, 2015, 12:44