Українським водіям скасували ще одну довідку

Українським водіям скасували ще одну довідку
Довідку про ДТП поліцейські вже не видають. Відповідно, немає потреби нести її в страхову компанію.

Управління національної поліції розіслало лист, в якому повідомило про скасування первинних довідок про ДТП. Лист від Управління національної поліції направлений в Національну комісію з регулювання ринку страхових послуг, Моторне бюро (МТСБУ) і Лігу страхових організацій, пише видання Автоцентр.

У ньому повідомляється, що, згідно з Законом про Національну поліцію в тих містах, де діє нова патрульна поліція, після аварії не видаються первинні довідки про ДТП. Ця норма діє, виходячи з того, що Інструкція, яка затверджує форму довідки (Наказ МВС №842 від 10.07.15), скасована. У новій інструкції, затвердженій наказом МВС №1395 від 07.11.15, така довідка не передбачена.

Таким чином, йдеться в листі Національної поліції, страхові компанії не повинні вимагати цю довідку, принаймні, в тих містах, де працює нова поліція (Київ, Львів, Одеса та Харків). В інших населених пунктах, де поки працює колишня ДАІ, ці довідки ще видаються. Але з часом, зі зміною правоохоронців на поліцейських, первинна довідка про ДТП піде в небуття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.