У Луцьку дискутували, що робити з пластиком і сміттям. ВІДЕО

У Луцьку дискутували, що робити з пластиком і сміттям. ВІДЕО
У рамках ХІІ Мандрівного фестивалю Docudays UA лучани дивилися фільм «Нульовий вплив».

Це історія про американську сім’ю, яка на рік вирішила відмовитися від пластику та хімії, вживати лише органічні продукти, вирощені не далі, аніж за 400 кілометрів від дому, відмовитися від м’яса та електроенергії, інформує Громадське.Волинь.

Організатор заходу Богдана Стельмах зазначила: «Сьогодні не стояло завдання запросити якогось експерта, який би розповів про ці речі. Їх є достатньо в Інтернеті. Просто цікаво було би послухати, наскільки глядачі хоча б частково погоджуються зробити те, що зробила американська сім’я».

Серед присутніх виявилися й ті, хто дійсно робить кроки назустріч життю із мінімальною кількістю відходів. Так, наприклад, Зю Побережнюк розповіла, що поліетиленові пакети від булочок не викидає, а складає, щоб далі використовувати, а ще перестала мити посуд хімічними засобами:

«Про миття посуду гірчицею почула від родички. Я дуже здивувалася, мені це так дико здавалося. Але потім я зрозуміла, наскільки хімічні засоби для миття посуду шкідливі для організму, адже вони погано вимиваються і потрапляють потім в їжу».

Багато дискутували і про те, як навчити суспільство викидати сміття в належних місцях, сортувати його, про способи переробки пластику в інших країнах. В результаті дійшли висновку:
«Людина має сама себе виховувати. Кожна людина має сама над собою працювати. Зміни себе – і зміниться світ навколо тебе,» – зауважила Євдокія Тищук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.