За електроенергію волиняни сплатили 102%

За електроенергію волиняни сплатили 102%
Завдяки тісній співпраці центральних та місцевих органів виконавчої влади Волинська область має переплату в розрахунках за спожиті населенням блакитне паливо та електроенергію.

Про це повідомив на черговому засіданні штабу директор ТОВ “Волиньгаз Збут” Микола Тищук, ЗУНР.ІНФО.

На даний час населення сплатило близько 375 мільйонів гривень за використаних 214 мільйонів кубометрів газу:

– Спостерігається позитивна тенденція розрахунків. У попередні роки вони становили максимум 90%. Нині ж, за рахунок відшкодувань пільг та субсидій, цей відсоток складає 124,7.

З одного боку, держава виконала зобов’язання перед громадянами та відшкодувала пільги й субсидії для оплати житлово-комунальних послуг. З іншого ж боку – помітні результати систематичної роботи засідань антикризового енергетичного штабу, під час яких обговорюються найбільш нагальні проблеми енергетичного сектору регіону.

У фінансовому еквіваленті переплата становить більше 16 мільйонів гривень.

Наголосив Микола Михайлович і на проблемних питання. Зокрема, є питання щодо розрахунків за спожиті енергоносії на окремих підприємствах. Це, зокрема, пов’язано з несвоєчасним надходженням коштів із Державного бюджету, котрі мали потрапити на рахунки ще в листопаді (у розмірі 630 тисяч гривень), а також 112 і 160 тисяч гривень із обласного та місцевих бюджетів відповідно. У зв’язку з цим, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зобов’язав директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігора Никитюка разом із керівниками окремих районів регіону сприяти оперативному вирішенню цієї проблемної ситуації.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області віддав належне і проведеним упродовж останніх семи днів заходам задля зменшення заборгованості за спожиті енергоносії у Луцькому районі. Позаяк у порівнянні з відсотком сплачених коштів за використаний газ минулого тижня – нагадаємо, це 64,6 % – на даний час показник збільшився до майже 80%. Разом із тим, керівник найвищої виконавчої гілки влади зазначив:

– По Луцькому району продовжуємо працювати, позаяк ривок вони зробили за рахунок субсидій, але є ще інші проблемні питання, котрі потрібно вирішувати. Зокрема ті, що стосуються злісних неплатників.

Повідомила гарну новину і заступник директора з комерційних питань ПАТ “Волиньобленерго” Любов Гентіш: розрахунки за спожиту електроенергію за листопад у регіоні склали 102%.

Резюмуючи все обговорене, голова обласної державної адміністрації закликав не зупинятися на досягнутому, а сконцентруватися і водночас бути оптимістами, продовжуючи виконувати щоденну кропітку роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ОБСЄ виявили 122-мм гаубиці
06 грудень, 2015, 07:40
За електроенергію волиняни сплатили 102%
06 грудень, 2015, 06:23