«Сюрприз» для автомобілістів: ціни на авто зростуть на 10-17%

«Сюрприз» для автомобілістів: ціни на авто зростуть на 10-17%
У 2016 році в Україні ціни на нові автомобілі можуть зрости на 10-17%.

Про це повідомляє портал «Сегодня».

На подорожчання може вплинути відразу кілька рішень української влади. Наприклад, з 6 грудня в Україні введене додаткове мито в 12,12% на імпорт нових авто з Узбекистану, з 1 січня буде скасовано імпортний збір в 5-10%, з 3 січня запрацює спеціальне мито в 10-17% на імпорт нових машин з Росії. І, нарешті, згідно з «Угоди про асоціацію з ЄС», з 2016 року буде заборонено ввезення авто, які не відповідають екостандартам Євро-5.


Узбецькі автомобілі — точніше, машини, зібрані в цій країні (Nexia, Matiz, Damas, Daewoo Lacetti) можуть подорожчати за рахунок мита і ПДВ на 14%. На 10% стануть дорожче і європейські марки російського складання (Volkswagen, Nissan, Peugeot, Citroen, Kia, Hyundai, Renault). А автомобільні бренди Росії (Chevrolet Niva, АвтоВАЗ) можуть збільшитися у вартості на 15-17%.

А ось як формуватимуться ціни на авто, що вже були у використанні, у зв’язку із забороною ввезення автомобілів з ЄС нижче екостандарту Євро-5, експертам важко прогнозувати.

«Екостандарт Євро-5 на легкові авто діє з 2009-го, тобто це впливає на модельний ряд 2010-го. Значить, іномарки старші 5 років в Україну не ввозитимуться. Сумнівно, що це нововведення вплине на зростання цін на автомобілі б/в, оскільки на ціни впливає попит-пропозиція на ринку, а також курс долара. Тому взимку і навесні навряд чи варто чекати різких змін ціни», – вважає аналітик RST.ua Микола Росліченко.

Експерти впевнені, що 2016 року українці традиційно найактивніше купуватимуть бюджетні авто вартістю до 15 тисяч дол. європейського та азійського виробництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.