З 15 лютого проїзд у луцьких тролейбусах коштуватиме 2 гривні

З 15 лютого проїзд у луцьких тролейбусах коштуватиме 2 гривні
У Луцьку підвищили вартість проїзду у тролейбусах.

Про це стало відомо сьогодні, 3 лютого, під час засідання Луцького міськвиконкому, - повідомляє Слово Волині.

Члени виконавчого комітету підвищили вартість проїзду в електротранспорті з 15 лютого цього року. Так, вартість разового проїзду одного пасажира в міському електротранспорті (тролейбусі) тепер становитиме 2 гривні.

Вартість разового квитка для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації залишиться на рівні 1 гривні.

Вартість місячного проїзного квитка для підприємств, установ, організацій становитиме 120 гривень, для населення – 105 гривень, для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – 50 гривень.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко зауважив, що завдяки зміні тарифу щомісяця Луцьке підприємство електротранспорту зможе додатково заробляти 120 тисяч гривень.

А перший заступник мера Тарас Яковлев додав, що такий тариф був актуальний ще у 2015 році, адже він заледве покриває собівартість перевезення.

Зауважимо, що наразі вартість проїзду одного пасажира в тролейбусі становить 1,75 гривні за одну поїздку.

Перегляд тарифу необхідний через зростання цін на електроенергію та підвищення розміру мінімальної заробітної плати. Збільшення вартості проїзду обумовлене також зростанням вартості матеріалів, запасних частин для ремонтів, технічного обслуговування рухомого складу та контактної мережі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і хто там платить в тих тролейбусах.Про що ви говорите хлопці,комсомольці.Відтягування агонії.
Відповісти
Переконаний, що це не останнє підвищення вартості проїзду у тролейбусі, як кажуть "ДАЛІ БУДЕ". Хай члени виконкому та депутати покатаються в тролейбусах і подивляться як люди платять за проїзд і як працюють контролери. Причини підняття - в дечому абсурдні. Дуже сильно хто відчув збільшення розміру мінімальної з\п??

Підняття вартості проїзду взагалі не вирішує питання.Воно буде постійно, доки не придумають реальні шляхи вирішення, бо підняти ціну завжди легше всього.
Ніхто не хоче розібратися чого така ситуація. Чого підприємство отримує низький дохід? Що треба змінити чи які інші заходи вжити для стабілізації?

У нас все просто - підняти ціну і всі питання зникнуть.)))) Думаю незабаром інші перевізники дадуть також про себе знати, будемо платити 3,50 або 4,00 грн.


Відповісти
треба зменшувати кількість пільговиків, а не збільшувати вартість проізду.
Відповісти
Потрібно скасувати пільги і збільшити вартість одночасно, інакше не бачити нормальних тролейбусів як зайцю -вух.
Відповісти
Останні новини
З 15 лютого проїзд у луцьких тролейбусах коштуватиме 2 гривні
03 лютий, 2016, 10:21