На Волині електроенергія зросте на 25%

На Волині електроенергія зросте на 25%
1 березня 2016 року відбудеться третій етап чергового підвищення тарифів на електричну енергію для населення. Воно введено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) постановою від 26.02.2015 за №220.

Повідомлє Волиньобленерго

Державний регулятор вирішив піднімати тарифи для населення в п’ять етапів. Реалізація зазначених заходів дасть можливість з 1 березня 2017 року привести тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня, що дозволить скоротити обсяги перехресного субсидіювання в електроенергетиці.

Так, з 1 березня по 31 серпня 2016 міські споживачі за перші 100 кВт×год на місяць платитимуть по 57 копійок за кВт×год (з ПДВ), тоді як зараз платять по 45,6 коп.

За обсяг, спожитий понад 100 кВт×год і до 600-т, тариф зросте до 99 копійок, тоді як нині діючий тариф – 78,9 копійки.

За обсяг, що перевищує 600 кВт×год на місяць, платити доведеться по 1,56 грн. за кВт×год, тоді як зараз – 1,479 грн.

Для сільського населення діятимуть такі ж тарифи, як і для міських жителів, але мінімальний обсяг споживання для них, як і тепер, буде на 50 кВт×год більше, ніж для міських жителів – 150 кВт×год на місяць за ціною по 57 копійок за кВт×год (з ПДВ).

Якщо ж приміщення обладнане електричною опалювальною установкою в установленому порядку протягом опалювального сезону будуть діяти більш лояльні тарифи:

з 1 березня по 30 квітня 2016 за обсяг, спожитий до 3600 кВт×год на місяць, тариф становитиме 57 коп. (з ПДВ), тоді як в даний час споживачі платять по 45,6 коп.
за обсяг, спожитий понад 3600 кВт×год на місяць – по 1,56 грн., а зараз – 1,479 грн.
Такі самі тарифи (57 коп. і 1,56 грн.) діятимуть і для споживачів, що проживають в негазифікованих багатоквартирних будинках і де відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (в тому числі і в сільській місцевості) та по яких документально підтверджено відсутність опалення державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії.

Для уразливих верств населення, зокрема для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу і надалі застосовується найнижчий тариф на весь обсяг споживання.

Загалом середнє підвищення тарифів становитиме 25%.

Слід зазначити, що економічно-обґрунтований рівень тарифу на електричну енергію для населення станом на 1 січня 2016 року складає 194,40 коп./кВт×год (з ПДВ).

Щоб пом’якшити вплив від зростання тарифів по своїх гаманцях, варто застосовувати дво- чи тризонні лічильники, диференційовані за періодами часу.

Крім того, задля економії електроенергії рекомендуємо замінити лампи розжарювання енергоощадними, використовувати пральні і посудомийні машин тільки з повною загрузкою, вимикати з розеток всі електроприлади після їх використання, вимикати освітлення у кімнатах, коли воно не потрібне.

Додамо, що наступне підвищення тарифів відбудеться 1 вересня 2016 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А у сепаратистiв у так званоi ЛДНР дешевшас на тi ж 25 вiдсоткiв
Відповісти
Нiодимовый магнит на допомогу!
Відповісти
то шпар в лднр так їх хвалиш. якого хе.. хе.. тут робиш. В лднр на 5 хатів 1 лампочка. там взагалі безплатно мона зробити.
Відповісти
А підвищити зарплатню чомусь не планують на 25%. Ціни піднимають на все, звідки люди матимуть кошти щоб заплатити за електроенергію.
Відповісти
Без електрики,газу,води,телебачення,інтернету...саме таких нас чекають в Європі...з голодними очима і грязними дупами,добре,що за повітря ПОКИ ЩЕ НЕ платимо.Слава первісному ладу,назад в дикарство-пропоную зайнятись канібалізмом і першого заточити прези..дента.
Відповісти
Згоден
Відповісти
Це по всій Україні а не на Волині "Воно введено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) постановою від 26.02.2015 за №220."
Відповісти