Російські фури блокують у 10 областях України – активісти

Російські фури блокують у 10 областях України – активісти
Сумська область стала десятим регіоном в Україні, де активісти проводять акцію з блокування проїзду вантажних автомобілів з російськими номерами, повідомляється на сторінці громадської організації "Карпатська січ" в соцмережі "Фейсбук".

"Суми приєдналися до блокади російських фур! Всіх небайдужих сумчан закликають взяти участь у безстроковій акції і під'їжджати на блокпост на Курському проспекті на виїзді з Сум. Це вже 10-й регіон", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці організації в неділю ввечері.

Як повідомлялося, акція з блокуванню фур російських перевізників стартувала в четвер в с. Нижні Ворота Воловецького району. Закарпатські активісти оголосили про створення блокпостів на в'їздах в область для протидії та недопущення в Україну торгового транспорту РФ.

У п'ятницю вранці, 12 лютого, у Волинській області розпочалася акція блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів із російськими номерами або товарами, виробленими в РФ.

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству внутрішніх справ, Міністерству закордонних справ, Міністерству інфраструктури, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у межах їхніх повноважень до понеділка виробити рішення щодо ситуації з російськими вантажівками. Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Мінінфраструктури, це питання порушив на урядовій нараді у п'ятницю голова відомства Андрій Пивоварський.

Пізніше активісти партії "Свободи" у Львівській області на трасі Київ-Чоп також заблокували проїзд вантажівок із РФ.

Крім цього, в соцмережах і українських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що подібні акції також стартували в Житомирській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях.

Водночас Мінтранс РФ у неділю повідомив, що на території Росії рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, призупинено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зупiнiть вже хто тiх активiстiв...
Відповісти