Вишиті портрети відомих українців представили у Луцьку. ФОТО

Вечір пам’яті Юрія Емануїловича Савки та представлення його творів відбулося у Волинському краєзнавчому музеї м. Луцька. Захід було присвячено річниці смерті великого майстра - 16 лютого 2015 р.

На виставці представлено 47 робіт майстра – його праця за останні 20 років. У своїх картинах Юрій Емануїлович зобразив культурних, політичних та релігійних діячів, які зробили свій внесок у розвиток країни.

Є портрет Лесі Українки, Уласа Самчука, Тараса Шевченка, Симона Петлюри, Романа Шухевича, Степана Бандери, Ніла Хасевича, Олександра Юрченко, Леоніда Маслова, Миколи Куделя, Євгена Назарчука, Юлії Тимошенко. А також вишиті ікони, рушники та багато іншого. Ці твори уже експонувалися у багатьох містах України і за кордоном, зокрема у Росії та Польщі.

Виставку та її перевезення з Маневицького музею організував Волинський краєзнавчий музей. Запросили майстрів вишивання, усіх колег Юрія Емануїловича та охочих подивитись вишиті портрети.

Дружина митця висловила бажання, щоб усі роботи Юрія залишилися у музеї для того, щоб люди могли милуватися цими творами.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вишиті портрети відомих українців представили у Луцьку. ФОТО
17 лютий, 2016, 18:51