Лучани самі повинні знайти альтернативу поліетиленовим пакетам

Лучани самі повинні знайти альтернативу поліетиленовим пакетам
У Луцькій міській раді розглянули петицію про заборону поліетиленових пакетів у місті.

У міській раді зазначили, що поліетиленові пакети офіційно дозволені для використання, проте поки немає досконалих методів утилізації, а люди необдумано їх використовують, - повідомляє "Район. Луцьк".

Зазначимо, петицію про заборону поліетиленових пакетів у Луцьку зареєстрували на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада та її виконавчі органи не наділені повноваженнями забороняти використання чи продаж тих чи інших товарів. Одноразові поліетиленові пакети – це є різновид пакувальних матеріалів, які офіційно дозволені для використання», – наголосили у відповіді.

Кажуть, що ця проблема стосується радше не поліетиленових пакетів як одного з різновидів пакувальних матеріалів, а надмірного, часто необдуманого використання, поводження з використаною упаковкою в побуті та відсутністю досконалих методів її вилучення із сміттєвої маси та утилізації.

У міськраді нагадали, що у Луцьку з серпня 2015 року ввели в експлуатації новий полігон твердих побутових відходів у селі Брище, на якому перед захороненням всі відходи сортуються.

Пообіцяли, що міськрада й надалі удосконалюватиме методи роздільного збирання відходів. Встановлюватимуть контейнери для роздільного збору біля житлових будинків.

«Надмірна кількість поліетиленової тари у побуті – це приклад необдуманої побутової поведінки окремо взятої людини. Адже завжди існує альтернатива при використанні одноразової упаковки чи заміною її багаторазовою. У більшості супермаркетів вже є пропозиція багаторазових торбин чи паперової тари на заміну одноразовим поліетиленовим пакетам. Власне, вибір робить споживач», – зауважили у відповіді.

Також нагадали, що відділ екології міської ради організовує роботу з популяризації екобезпечного розвитку міста.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани самі повинні знайти альтернативу поліетиленовим пакетам
26 лютий, 2016, 16:38