Волинським чиновникам загрожує 12 років ув'язнення за крадіжку 7 мільйонів

Волинським чиновникам загрожує 12 років ув'язнення за крадіжку 7 мільйонів
Волинські чиновники привласнили 7 мільйонів виділених на будівництво укріплень на Донбасі.

Замість залізобетонних конструкцій підрядні товариства використали морські металеві контейнери, які значно дешевші. Проте, в офіційних документах про це на вказали, - повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Донецькій області проаналізувавши матеріали щодо законності використання бюджетних коштів, встановили факт їх привласнення.

Відповідно до документів кошти виділялись на будівництво фортифікаційних споруд на території 3-х районів Донецької області.

Так, встановлено, що на території Володарського, Тельманівського, Волноваського районів комерційні структури проводили будівництво командно-спостережних пунктів та бліндажів.

Договір про проведення даних робіт товариства уклали з одним із управлінь Волинської ОДА.

Відповідно проектно-кошторисній документації під час будівництва фортифікаційних споруд повинні були використовуватися залізобетонні конструкції. Однак, встановили морські металеві контейнери, які значно дешевші.

Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких були виділені бюджетні кошти.

Таким чином, в результаті безпідставного зменшення реальних витрат бюджетних коштів, вказаними посадовими особами привласнено 7 мільйонів гривень.

За даним фактом військовою прокуратурою Донецького гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи, направлені на встановлення винних осіб та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна - таке покарання загрожує всім причетним до цього правопорушення особам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Без дозволу керівництва такі справи не робилися точно:)
Відповісти
Однозначно треба шукати вище бо відкати іт.д. все бабло йде на верх.
Відповісти
хороші бандити, злодії і брехуни, ліниві !!! Ідіоти-патріоти...Україну дерибанимо вроздріб !!! Путін тут не при ділах ?!!!
Відповісти
Це не ті тендера які розіграли між Луцьсантехмонтаж та Житлобуд 2 ?
Відповісти
Де прізвища ?Якщо попадається проста людина на кражі ,то прізвище друкуєте ,ось вам і подвійні стандарти і совковий менталітет ,або боітесь ,що більш вірогідно .
Відповісти
прізвища дізнатись легко беріть усіх піарщиків що фотографувались біля цих новозбудованих бліндажів і не прогадаєте
Відповісти
Повна брехня! Я обурений- нема до чого при...ся...Волинь будувала тільки в одному районі Володарському.а подруге все до цвяшка і рейочки контролювалося безперебійно і згідно документації.
Відповісти
Останні новини
Волинським чиновникам загрожує 12 років ув'язнення за крадіжку 7 мільйонів
11 березень, 2016, 12:34