Школярі стрибатимуть і співатимуть без оцінок

Школярі стрибатимуть і співатимуть без оцінок
В рамках нової навчальної програми школярам скасують оцінки за спів і фізкультуру, але з першого класу навчать розмовляти по-англійськи.

Про це 17 серпня повідомляє Сегодня.

Цього року діти підуть в школу у вихідний день - 1 вересня припадає на суботу. Однак, день знань з цієї нагоди вирішили не відміняти - святкова лінійка відбудеться, а уроки почнуться в понеділок.

Найбільше нововведень буде у перших класах. Для первачків надрукували нові підручники, причому навіть встигли розповсюдити по школам.

«Всі книжки величезним тиражем (4500000 екземплярів) уже в школах. Вперше за багато років до середини серпня все готово», - розповів перший заступник директора Інституту інноваційних технологій Святослав Серебрянський.

З 1-го класу діти будуть вивчати англійську мову і природознавство. Новий «Буквар» розповість дітям не лише про літери, а й про метро і мобільний телефон. А в школах з російською мовою навчання дітей навчать розрізняти російські й українські слова.

Оновилась і програма з математики: вже в 1-му класі діти дізнаються, що таке крива, відрізок і промінь, вивчать основні геометричні фігури і рахунок до 100.

Цьогоріч всім школярам вирішили не ставити оцінки за фізкультуру і художні предмети. «Не всі діти можуть виконати нормативи або ідеально співати і малювати. Крім того, оцінки з цих предметів психологічно погано на них впливають», - каже Святослав Серебрянський.

А ось славнозвісна програма з всесвітньої літератури, яка передбачала вивчення, наприклад, книжок про Гаррі Поттера, досі ще не затверджена. Конкурс підручників з цього предмету очікується в жовтні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Школярі стрибатимуть і співатимуть без оцінок
17 серпень, 2012, 09:48