Луцькі депутати проти вулиць Клімчука і Божидарника

Луцькі депутати проти вулиць Клімчука і Божидарника
Члени комісії Луцької міської ради «З питань перейменування назв вулиць міста» не підтримали перейменування вулиць на честь Бориса Клімчука та Віктора Божидарника.

Нагадаємо, що петиція про те, щоб назвати одну з вулиць на честь Бориса Клімчука, яку ініціював благодійний фонд «Рідна Волинь», набрала необхідну кількість голосів.

«Кожен виступ Клімчука починався зі слів: «Наш президент Віктор Янукович», зтушкував усю обласну раду. Можна назвати сто причин чому не можна називати луцьку вулицю іменем Бориса Клімчука», - висловив свою позицію депутат Микола Федік.

Єдиний, хто став на захист Бориса Петровича – начальник відділу охорони культурної спадщини ЛМР Петро Троневич: «Я працював з п’ятьма голова облдержадміністрації. І найефективнішим був Борис Клімчук. Тоді в ОДА був введений Башкаленко, який стояв за спиною в Клімчука. Можливо, це питання зараз не на часі».

«Ви хочете сказати, що пройдуть роки і ми визнаємо регіоналів? В мене пропозиція, щоб відразу відхиляти такі пропозиції. У Луцьку не можуть бути вулиці названі на честь людей, які підтримували Партію Регіонів», - вважає Павло Данильчук.

Члени комісії також вдруге не підтримали пропозиції трудового колективу ЛНТУ та вченої ради вузу щодо назви частини вулиці Станіславського назвати на честь колишнього ректора політеху Віктора Божидарника.

Звернення оприлюднив депутат та викладач ЛНТУ Сергій Савчук.

«Там всього 12 будинків. Це людина, яка практично створила цей вуз», - переконував народний обранець.

Інші члени комісії зазначили, що Віктор Божидарник теж підтримував колишню злочинну владу, а також «розвів корупцію в ВНЗ».

Відтак, пропозиція не набрала необхідної кількості голосів членів комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і правильно.
Відповісти
Вам уважаемая депутаты до этих 2-х заслужених людей ещё срать и срать правильно назовите именами майданутых
Відповісти
Не ображайте одних людей, коли вам не подобаються інші. Словом 'майдануті' ви ображаєте людей з синдромом Дауна, які нічим перед вами не винні, нічим за вас не гірші, можливо тільки тим, що доля виявилася для них не такою щасливою як для вас. Люди, чому ви такі жорстокі?..
Відповісти
Погоджуюсь. І романюка вулиці теж в Луцьку НІКОЛИ НЕ БУДЕ!
Відповісти
Розчарую вас пані: вулиця Романюка вже є, погугліть. На цій чудовій вулиці живе моя чудова теща.
Відповісти
Ця вулиця далеко не вчесть того Романюка, про якого всі думають.
Відповісти
Я знаю. Про почуття гумору щось чули?
Відповісти
Більш кроупційного вуза і хабарника поборника Божидарника певно не має.Ви зробіть люстрацію його багатства,яке він накрав. І доцю,яка рвалась знову до крита,купляла всіх.Це просто жах. Кого ви хочете увіковічнити.Бога бійтеся
Відповісти
В державі може бути лише один національний університет, як це було до 1991 року. А нинішні "національні" з’явилися за бабло і, особливо, при міністрові освіти Станіславові Ніколаєнко. Фарбований ректор ще одного "національного" ім. Лесі Українки ще донині винен Ніколаєнку половину бабла. Ці "національні" - це ганьба нашої нації. Це торгівля дипломами. Можна назвати вулиці іменами, що пропонуються, але лише з однією умовою: на меморіальних дошках вказати справжні імена - здирники і хабарники. І зобразити їх в увесь зріст, з безрозмірними животами і протягнутою рукою. І з пляшкою дорогого віскі в руці. А біля підніжжя поставити маленьку нікчемну фігурку зубастої Зоряни. І теж з "жертвенником".
Відповісти
Дуже рідко це буває на даному сайті,але у цьому випадку поогоджуюсь з кожним словом дописувача.Називати вулиці іменами людей що спаплюжили науку і зробили її інструментом власного збагачення аморально.
Відповісти
Совки не смішіть людей своїми дебільними назвами
Відповісти
Називати прізвищами вулиці не потрібно, назвіть в іхню честь одну лише вулицю і назвіть "вулиця Корупціонерів". Це одна іх заслуга раді якоі вони прожили останні 40-50 років це треба поважати.
Відповісти
Люди добрі поясніть мені хто такий дАНИЛЬЧУК і що він корисного зробив для міста чи області він не вартий пльовка Климчука щоб робити такі заяви.Спитайте його чому погнали з пс і в якій партіі зараз і де буде завтра.Дупутат грьобаний.
Відповісти
Вулиці треба називати Квіткова, Яблунева, Липова, і т. д
Відповісти
Дубову не забудьте - вам там будинок збудують.
Відповісти
Тут хтось правильно сказав, що з деякими назвами вулиць треба почекати. Пройде три, п'ять років і більшість зрозуміє - правильно зробили, що не допустили в Луцьку вулиць Клімчука та Божедарника. Думаю, що і про Кузьменка пристрастей поменшає.
Відповісти
Клімчук був Вчителем, директором школи, Відмінником народної освіти УРСР (1984), СРСР (1990), кавалером Ордену князя Ярослава Мудрого V ступеня, головою облради, Надзвичайним і Повноважним послом у Литві і Азербайджані в ті роки, коли Партії Регіонів ще й у проекті не було. Повним кавалером ордена "За заслуги"...
Невже мала заслуга перед земляками?
Відповісти
їм цього мало от якби пару вікон розбив і людей обматюкав отоді був би в пошані
Відповісти
Патріоти свого кармана ви й мізинця не стоїте цих шанованих людей
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати проти вулиць Клімчука і Божидарника
22 березень, 2016, 14:23