Україна отримала 97 мільйонів євро на децентралізацію

Україна отримала 97 мільйонів євро на децентралізацію
Єврокомісія та Україна підписали угоду щодо фінансування Євросоюзом програми з децентралізації країни.

Відповідна угода має назву «U-LEAD з Європою: Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», повідомляється на урядовому порталі.

Угоду підписав віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Сьогоднішня подія і 97 млн євро – перша масштабна фінансова допомога Україні на підтримку інституціонального розвитку. Це не просто кошти, це визнання Європейським Союзом успішності реформи децентралізації», - заявив він.

Зубко розповів, що гроші використають для навчання місцевої влади на всіх рівнях. Таким чином, за його словами, через 4 роки в Україні вдастся виховати нову еліту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
буде бандовладі що красти
Відповісти
Які наівні в Європі ,в Украіні крадуть безбожно ,а ті все дають і дають і кого вони будуть навчати ,тих самих що ці кошти розпилять .
Відповісти
Гроші на вітер. Централізована влада не може децентралізуватися за походженням. Новий прем'єр дає вказівку відновити постачання гарячої води, але ж це компетенція мера, а не прем'єра. Верховна рада встановлює дату виборів сільського старости, бо це зробити більш нікому. Таких прикладів липової децентралізації маємо безліч щоденно.
Відповісти
Останні новини
Україна отримала 97 мільйонів євро на децентралізацію
23 квітень, 2016, 08:30