Парад з нагоди 760-річчя Львова. ФОТО. ВІДЕО

Парад з нагоди 760-річчя Львова. ФОТО. ВІДЕО
7 травня середмістям Львова пройшла святкова хода. Парад приурочили до 760-річчя міста.

Хода розпочалася з площі Адама Міцкевича, пройшла проспектом Свободи і завершилась на площі Ринок. Очолили міський парад персонажі княжої доби - Король Лев та Королева Констанція у супроводі своїх вірних лицарів. Попереду несли точну копію корони короля Данила Галицького. Далі крокували творчі колективи дітей та юнацтва Галичини, оркестри Академії сухопутних військ та "Сурми Галичини", дитяча студія "Горицвіт", театралізовані літературні герої, представники організацій силових, олімпійських та екстремальних видів спорту, львівські батяри, велосипедисти та пластуни.

Загалом у святковій ході взяло участь близько двох тисяч осіб, - повідомляє Газета.УА.

На площі Ринок ходу зустріли мер міста Андрій Садовий з дружиною Катериною. Імпровізовані Король Лев та Королева Констанція передали їм ключ від міста.

"Дуже приємно бачити,що так багато людей зібралося для того, щоб вшанувати День народження нашого славного міста Львова. Львів, насправді, є таким, якими є львів'яни. По-різному говорять про львів'ян, що вони є трошки солодкі, кисленькі, але вони є справжні. І ось ця справжність вона є у всьому.Тому я сьогодні бажаю всім нам доброго Дня народження, я бажаю всім нам великої любові, щоби кожен, хто сьогодні живе у Львові чи приїжджає до нашого міста, знайшов своє покликання в житті і жив за своїм покликанням, щоб був щасливим. Щоб ви були багаті, щасливі і здорові", - звернувся до присутніх Андрій Садовий.

Нагадаємо, 6 травня на площі Ринок відбувся молодіжний флешмоб "Львів я люблю тебе". Цьогорічні святкування у Львові проходять під назвою "760 років унікальних історій. Розкажи свою" та триватимуть до 9 травня.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де геї? Ми ж в гейропу прямуєм!
Відповісти
Геі ,в такого дурня як ти в голові .
Відповісти
Останні новини
Парад з нагоди 760-річчя Львова. ФОТО. ВІДЕО
08 травень, 2016, 04:30