Газовики Волині виявили понад 2 тисячі порушень при користуванні газом

Газовики Волині виявили понад 2 тисячі порушень при користуванні газом
У першому кварталі 2016 року з метою підвищення рівня безпеки при користуванні газом у побуті фахівці «Волиньгазу» провели планово-технічне обслуговування (ПТО) у майже 32 тисячах помешкань краян, де виявили понад 2 тисячі порушень.

Згідно із статистикою, основними причинами аварійних ситуацій та нещасних випадків при користуванням газом у побуті традиційно лишається самовільне встановлення та заміна газових приладів, втручання мешканців у цілісність систем газопостачання, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані димових та вентиляційних каналів.

Саме після завершення холодної пору року, коли оселі не опалюються, споживачі беруться до ремонтів та заміни приладів, готуючись до нового опалювального сезону. Однак, бажаючи зекономити, не рідко проводять усі роботи самотужки або звертаються за допомогою до «народних умільців», які не мають дозволів на виконання подібних робіт та не можуть відповідати за їх якість.

На щастя, під час планово-технічного обстеження газовикам все ж вдається виявити левову частку приладів, встановлених із порушеннями та попередити можливу аварійну ситуацію. Зокрема, з початку року працівники «Волиньгазу» перевірили майже 32 тисячі помешкань та виявили понад 2 тисячі порушень.

«Деякі споживачі не задумуються про свою безпеку та безпеку тих, хто мешкає поруч, адже при проведенні нашими спеціалістами ПТО, подекуди виявляються факти грубих порушень, - розповідає перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт. - Тому ми рекомендуємо у визначені терміни усунути всі недоліки, звернувшись до «Волиньгазу», або ж відключаємо абонента від газопостачання, якщо користування приладом несе серйозну небезпеку. Цьогоріч під час проведення ПТО газовикам довелось відключити 305 таких приладів».

Однак споживачам необхідно самим не забувати про власну безпеку та запобігти можливим аварійним випадкам. По закінченню опалювального періоду варто звернутися до газовиків, щоб усунути всі недоліки, привести газові прилади та систему газопостачання у відповідність до Правил безпеки газопостачання.

Окрім того, «Волиньгаз» звертає увагу волинян на те, що згідно з «Правилами безпеки систем газопостачання» власники та балансоутримувачі будинків повинні самостійно дбати про належний технічний стан димових та вентиляційних каналів та надавати до газової компанії відповідні акти, які засвідчують факт проведеної
перевірки та прочистки.

Відповідно до вимог, якщо у приміщенні встановлено газові прилади, які працюють цілий рік, то періодичну перевірку ДВК необхідно проводити двічі на рік – восени та весною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це типічна бюрократія,кому ми платимо за газ?
Відповісти
Нафтогазу
Відповісти
Останні новини
Газовики Волині виявили понад 2 тисячі порушень при користуванні газом
18 травень, 2016, 15:56