«Єдине вікно» на митниці може зменшити величезні черги

«Єдине вікно» на митниці може зменшити величезні черги
Волинський нардеп Ігор Гузь підтримує створення «Єдиного вікна» для спрощення митних процедур та усунення корупційних проявів.

Про розробку концепції такої системи у Міністерстві фінансів заявили 18 травня, - повідомляє прес-служба депутата.

Система передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митним пунктам в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України. Зокрема, розроблений Мінфіном проект передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших) за допомогою електронного обміну даними. Замість печаток і штампів державних органів на паперових документах будуть проставлятись електронні відмітки в спільній базі даних.

Створення «Єдиного вікна» мінімізує людський фактор при прийнятті рішень митниками та контролюючими органами, що дозволить значно знизити корупційні ризики та можливості для перевищення службових повноважень,- переконують у Міфіні.

«Якщо таку систему справді вдасться повноцінно запровадити, ми зможемо збільшити пропускну спроможність на кордоні і значно спростимо життя бізнесу. Бо великі черги і досі залишаються проблемою митних пунктів, зокрема в «Устилузі» та «Ягодині». А запровадження безвізового режиму із ЄС може значно збільшити транспортний потік через них», - відзначає народний депутат.

Нагадаємо, майже місяць тому, 22 квітня Ігор Гузь поставив перед главою ДФС Романом Насіровим вимогу вирішити проблему величезних черг на пунктах пропуску «Устилуг» та «Ягодин», зокрема - за рахунок запровадження електронної черги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Єдине вікно» на митниці може зменшити величезні черги
19 травень, 2016, 09:34