На Волині занепадає рибна галузь

На Волині занепадає рибна галузь
На Волині депутати заявляють про занепад рибної галузі.

Таку інформацію під час сесії Волинської облради озвучив у запиті депутат Волинської облради Сергій Сівак, - інформує кореспондент «Вголосу».

Як повідомив депутат, 13-го травня 2011 року Волинська обласна рада ухвалила рішення №48 «Про Програму розвитку рибного господарства у Волинській області на 2011-2016 роки», метою якої було створення сприятливих умов для розвитку рибного господарства регіону, забезпечення населення живою прісноводною рибою, виходячи із науково-обґрунтованих фізіологічних норм споживання в розрахунку на душу населення не менше ніж 5 кг, з виходом на плановий показник вилову риби – 1522,7 тонн у 2015 році.

Відповідно до розділу 5 програми, одним зі шляхів її вирішення було виділення субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 500 тисяч гривень на компенсацію відсотків за користування кредитами комерційних банків для закупівлі малька риб орендарями водних об'єктів.

«За наявними статистичними даними, у 2014 році рибогосподарські підприємства Волинської області різної форми власності реалізували лише 732 тонни риби, площа зариблення водойм становила – 1168 га, у 2015 році – 709 тонн, з площею зариблення 1104 га.

Хоча ще у 1987—1995 роках, коли державне фінансування було повноцінним, цей показник становив 2 тисячі тонн живої продукції в рік. Тому прошу надати інформацію про стан виконання «Програми розвитку рибного господарства у Волинській області на 2011-2016 р.», вказавши результати проведеної роботи, виявлені недоліки, імовірні шляхи відновлення рибницької галузі на Волині», – зазначив Сергій Сівак.

Запит підтримали депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре, що крєпко піднімаються вугільна, аграрна, машинобудівна та всі інші галузі)))
Відповісти
Для кого та риба? Люди ледве тягнуть від пенсії до пенсії а згодом зима, розводьте краще норку, песця, соболя на шубки для народу
Відповісти
Для кого та риба? Люди ледве тягнуть від пенсії до пенсії а згодом зима, розводьте краще норку, песця, соболя на шубки для народу
Відповісти
Вітаю рибаків завтра кінець нерестового періуда на річках!
БИЙ БРАКОНЬЄРІВ СПАСАЙ ЗЯБРОВИХ !!!
Відповісти
Ми такі самі дурні як і наші брати кацапи
Відповісти
нас до них не прирівнюй лох
Відповісти
Як повідомив депутат, 13-го травня 2011 року Волинська обласна рада ухвалила рішення №48
Відповісти
ще б хз коли повідомив би
Відповісти
Рибак не рибак плоско думаєш галімидер, дивись комікси а не новини
Відповісти