Польща узаконила сили НАТО на своїй території в мирний час

Польща узаконила сили НАТО на своїй території в мирний час
Прийняті поправки до закону дають можливість групі швидкого реагування НАТО увійти на територію Польщі в мирний час, повідомляє Кореспондент.НЕТ із посиланням на Укринформ.

Напередодні президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про основи перекидання і дислокації іноземних військових підрозділів країни.

За згодою польського президента, прем'єра і міністра оборони, в Польщу можуть увійти іноземні війська для зміцнення обороноздатності національної армії у мирний час. При цьому пріоритетними вважаються війська НАТО і ЄС, підкреслили польські законодавці.

В офіційному дозволі польської сторони обов'язково повинні бути вказані: мета перебування іноземних військ у країні, чисельність та інші важливі для польської оборони деталі.

Відзначається, що в окремих випадках іноземні війська зможуть отримати ті ж повноваження, що й польська армія.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда не раз критикував НАТО за те, що Альянс вважає його країну "буферною зоною" між Росією і Німеччиною. Повідомлялося, що Дуда, як послідовний критик анексії Криму та дій Росії на сході України, бажає отримати більш чіткі гарантії безпеки від НАТО і посиленої присутності військ Альянсу на польській землі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.