В обласному Центрі туризму відбувся форум колекціонерів. ФОТО

В обласному Центрі туризму відбувся форум колекціонерів. ФОТО
28 травня 2016 року в актовій залі Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій відбувся Форум колекціонерів Волині.

У Форумі взяли участь колекціонери з Волині, Львівщини, Рівненщини і навіть представник з Америки (Чикаго), який на той час перебував у гостях в Луцьку, - повідомляють оргпнізатори.

Було представлені багато видів колекціонування:

- нумізматика монети країн світу, НБУ України, Польщі, Німеччини, Росії, країн СНД, і навіть монети Луганського патронного заводу, окремі колекції монет на морську та спортивну тематику, з флорою та фауною, найбільша з яких 1 кг срібна, а також єдина в Україні монета з шрифтом Байля, відзначена «Книгою рекордів України»;

- філателія (марки), представлена Волинською дирекцією «Укрпошта», волинським клубом філателістів та окремими філателістами. Тижневик «Слово Волині» представив власні марки на конвертах. Заслуговує на увагу колекція та цікаві матеріали на основі філателії В.В. Козлова «Хребетні тварини Волині».

Широко представлена колекція лучанина медової тематики, яку свого часу представляв екс-президент України Віктор Ющенко за кордоном.

- боністика - колишні та сучасні паперові гроші Німеччини, Польщі, Росії, України та інших країн;

- бібліофільство - книжкові знаки, колекція Конституцій різних країн світу;

- календофілія - календарики;

- фалеристика - ордени, медалі, значки, жетони та інші нагороди;

- філокартія - листівки, репродукції образотворчого мистецтва;

- геральдика – герби населених пунктів Волині;

- філуменія – сірникові етикетки та коробки;

- перидромофілія – залізничні квитки;

- талеристика – талони, купони, паперові сурогати;

- скрипорилія – облігації та акції.

Найбільше захоплення в усіх викликав наймолодший 4-річний колекціонер Володимир з Луцька, який представив свою колекцію іграшкових мініатюр з «Кіндер-сюрпризів». Його колекція налічувала більше 100 різних героїв мультфільмів, статуеток. Юний колекціонер міг багато розповідати про кожний експонат. Захоплення колекціонуванням передалось хлопцю від його діда Миколи, який також представляв свою колекцію монет, найбільшою гордістю якої є унікальна монета – єдина в світі - з власним зображенням .

Директор Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін представив свою чайну колекцію, яка містила упаковки з-під чаю різних виробників світу.

Здивувала присутніх колекція мініатюрних вітрильників в пляшках В.Ящука.

Вчитель Луцького НВК №9 В.Бич представив колекцію на тему «Шекспіріада», яка містила різні предмети - марки, листівки, книги, журнали із зображеннями та працями В.Шекспіра .

Сергій Деркач виставив оригінальну колекцією міні-пляшечок зі спиртними напоями у вигляді вітрильників, спортивного інвентаря та інших предметів.

Заслуговують на увагу колажі з монетами та банківськими платіжними картками майстрині з Луцька В.Галкіної.

«Монетний двір туриста» з міста Рівного представив колекцію монетовидних жетонів та паспорт мандрівника.

Ще на виставці присутні могли оглянути колекції пакетиків з цукром, зібраних зі всього світу, гральних карт, автографів знаменитих людей, олівців та стиральних гумок, букварів (різних народів), політичної атрибутики. А Л.Сахнюк представив карикатури (шаржи) на колекціонування, колекціонерів.

Крім знайомства з різними колекціями, всі хто завітав на виставку мали можливість поділитись досвідом свого збиральництва, розповісти про свої захоплення.

Член асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков розповів про різні види колекціонування, які є не лише на теренах нашої області, а й за кордоном.

Цікавими були розповідь та експонати А.Завгороднього на тему Луцьк (марки, значки, вимпели, друковані видання та інше).

Як зазначив колекціонер з Америки: «Колекціонуванням захоплюється від 20 до 50% населення». За кількістю колекціонерів на душу населення в деяких країнах навіть оцінюють загальну культуру нації.

Це ефективний засіб для розвитку пізнавально-дослідницької діяльності у дітей, який розвиває вміння спостерігати, порівнювати, аналізувати, узагальнювати, виділяти головне, володіти умінням пошуку аналогів, комбінувати, розширює їх кругозір, поглиблює знання про оточуючий світ.

Організатори заходу – Волинський обласний Центр туризму, спорту та екскурсій і Волинська асоціація колекціонерів «Паритет» дякують всім колекціонерам, які взяли участь у Форумі, поділились своїми надбаннями, цікавою інформацією.

По завершенню кожен учасник Форуму отримав сувеніри від організаторів: абетку лучанина, календарики Центру туризму, оригінальні джокери гральних карт, тематичні візитки, друковану літературу з тематиками колекціонування.






















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я збираю магнітики, але не знаю, як називаються такі колекціонери.
Відповісти
Останні новини
Лучан кличуть на День кума
31 травень, 2016, 19:07
В обласному Центрі туризму відбувся форум колекціонерів. ФОТО
31 травень, 2016, 18:29