Власники нерухомості поповнили бюджет Волині на 9 мільйонів гривень

Власники нерухомості поповнили бюджет Волині на 9 мільйонів гривень
До місцевих бюджетів Волині упродовж п’яти місяців 2016 року сплачено більше 9,1 мільйонів гривень податку на нерухоме майно.

Ця сума в 2,6 рази перевищує надходження упродовж січня-травня 2015 року, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Наразі переважну частину надходжень до бюджетів громад забезпечили суб’єкти господарювання, які володіють нерухомим майном, що підлягає оподаткуванню. Втім громадяни, які володіють «зайвими» квадратними метрами, теж у переліку сумлінних платників, які самостійно визначили податкові зобов’язання і вже перерахували кошти в бюджет.

«Волиняни вже отримують повідомлення – рішення з зазначеною сумою податку на нерухоме майно, яку необхідно сплатити за вказаними реквізитами в бюджет. Ми сподіваємося, що наші краяни не ігноруватимуть свого конституційного обв’язку і протягом шістдесяти днів від дати отримання повідомлення сплатять податок на нерухоме майно. Ці кошти, що залишаються розпорядженні місцевих громад, допоможуть керівникам місцевого самоврядування у розв’язанні нагальних питань», - зазначила начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

В ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу, що до 1 липня громадяни отримають повідомлення – рішення про сплату податку за 2015 рік. І в цьому документі буде зазначена сума до сплати за надлишкову житлову площу відповідно до рішень місцевих органів влади з врахуванням ставок, які діяли у минулому році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Власники нерухомості поповнили бюджет Волині на 9 мільйонів гривень
14 червень, 2016, 21:47