В Україні спростили реєстрацію лікарських засобів

В Україні спростили реєстрацію лікарських засобів
16 червня Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів».

Текст підписаного закону наразі в офіційних джерелах не оприлюднено, - повідомляє Аптека.

Під час зустрічі з представниками громадськості та активістами, які долучилися до розробки змін до Закону України «Про лікарські засоби», П. Порошенко наголосив, що з набуттям чинності документа держава та суспільство матимуть одразу кілька позитивних результатів.

«Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати, і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості», — наголосив він.

Крім того, зазначив глава держави, імплементація закону сприятиме підвищенню позитивного іміджу України у світі. «Ми з країни третього світу в частині фармації переходимо на зрозумілу позицію для всіх наших партнерів. Це є дуже гарний та ефективний спосіб імплементації Угоди про асоціацію і виконання наших твердих обіцянок щодо її реалізації», — підкреслив П. Порошенко.

Президент також акцентував увагу на тому, що ухвалення закону є лише першим кроком до запуску системного реформування всієї сфери охорони здоров’я. «Попереду у нас ще величезна робота, і я закликаю до спільних скоординованих і узгоджених дій», — зазначив Президент.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні спростили реєстрацію лікарських засобів
16 червень, 2016, 20:48