«Порішати» чи розвивати: бізнес-плани кандидатів на посаду директора «Луцьктепло»

«Порішати» чи розвивати: бізнес-плани кандидатів на посаду директора «Луцьктепло»
На посаду директора ДКП «Луцьктепло» подало свої кандидатури одразу 4 претенденти – лучани Валентина Малютіна та Руслан Пилипчук, киянин Олексій Тихонов та донедавна мешканець АР Крим Віктор Штефан.

Нагадаємо, що на підприємстві офіційного керівника наразі немає, а увесь цей час т.в.о керівника «Луцьктепло» є Валентина Малютіна.

Сьогодні ж, 29 червня, відбулись громадські слухання, під час яких всі претенденти мали змогу представити свої програми розвитку підприємства та виступити перед комісіянтами.

Першій слово надали т.в.о. директора ДКП «Луцьктепло» Валентині Малютіній, яка на сьогодні з усіх претендентів найбільш проінформована про ситуацію на підприємстві.

Кандидатка спрямувала свою діяльність на різні аспекти роботи підприємства та його існування взагалі. Зокрема, Валентина Малютіна наголошувала на тому, що, перш за все, необхідно погасити заборгованість перед НАК «Нафтогаз» та стягнути кошти з найбільших боржників підприємства. Окрім того, треба приділити велику увагу модернізації підприємства та реалізації проекту ЄБРР. Також потрібно працювати над тим, аби Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, переглянула тарифи на гарячу воду, мовляв, тариф на газ підвищують, а на гарячу воду закладений ще за старими розцінками.

«Нинішній тариф покриває лише 40% вартості гарячої води, а різницю держава нам компенсує», - заявила Валентина Малютіна.

Наостанок претендентка наголосила на тому, що потрібно налагоджувати роботу з громадськістю, особливо в інформаційному плані. Зауважимо, що до початку розгляду кандидатур на адресу комісії надійшов лист, в якому більше півтисячі працівників поставили свої підписи на підтримку саме Валентини Малютіної.

Другим кандидатом на посаду директора підприємства став юрист Руслан Пилипчук, який в основному спрямував свою програму на стягнення коштів з боржників та навіть запропонував відбирати у них майно.

«Я досить тривалий час працював в юридичній сфері, а саме над реалізацією судових рішень в їх кінцевому етапі, тобто продаж арештованого майна. Тому я пропоную вивчити, яке майно є у боржників, а потім, в разі необхідності, його стягувати та реалізовувати», - такою була позиція Руслана Пилипчука.

Третім кандидатом в конкурсі був киянин Олексій Тихонов, який наразі є експертом організації «Реанімаційний пакет реформ». Цей претендент наголошував на максимальному обліку. Мовляв, людина повинна сплачувати саме стільки, скільки води вона використала – не менше і не більше. Крім того, запропонував модернізувати теплосистеми за принципом «зеленого тарифу».

«Дуже доречно було б використовувати «зелений тариф». Перевести котельні на виготовлення тепла з пари, і одночасно вони виготовляли б електроенергію».

Ще однією тезою Олексія Тихонова було те, що «влада повинна знайти боржнику варіанти доходу» та допомогти розплатитися з боргами.

Останнім конкурсантом став донедавна мешканець Криму Віктор Штефан, який пропонував всі питання «рішати».

На запитання, що робити з державними підприємствами, які заборгували ДКП «Луцьктепло» близько 6 мільйонів гривень, він відповів: «рішати». Мовляв, відрізати ці установи від водопостачання він не став би, а от позов до суду подати не проти.

Дивним у його доповіді було те, що дуже часто замість «ДКП «Луцьктепло» промовляв лише «ДК», та заплутався в чинному тарифі на газ. Перший заступник міського голови Тарас Яковлєв запевняв, що вартість газу за 1000 кубометрів зараз складає близько 6,800 гривень, тоді як Віктор Штефан переконував, що всього 3,600-4 000 гривень.

Втім, висновки про бізнес-проекти конкурсантів будуть робити члени комісії і вже через три дні вони озвучать ім’я переможця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пішли вони всі на х.... , привокзальний район без гарячої води вже 5 днів , а в них громадськи слухання , де аварйні бригади, працювати треба і вдень і вночі , усе розвалено у ціеї держави...
Відповісти
вирнути рустема дячука, йуго втоді ни посадили, ту можи типер посадять. бугага
Відповісти
звідки інформація , що підприємство більше року без офіційного керівника, коли до лютого 2016 був Паращій ?
Відповісти
Хто переміг на конкурсі в ДЕПО -Ігор Грицюк, якого до того назначив мер, Луцьксвітло-Іван Кубицький,який був у промерській команді.Луцьктепло-Валентина Малютіна !!??яка призначена тим же мером)))))Непроста головоломка і попри "публічні конкурси"призначають на посади своїх людей.
Відповісти
Вже давно було вирішено, хто бути директором цього підприємства, хто й надалі буде розкрадати його кошти! Цей конкурс - просто фарс!!!! А ця Малютіна перша, кого треба було виперти з цього пілприємства. Ще сміє свої недолугі пропозиції надавати! В неї вже була можливість змінити накраще ситуацію на підприємстві, вона там була в .о., однак нічого не зробила! До неї нема довіри! Революція пройшла, а ситуація не змінилася!!!!
Малютіна і КО думає певно, що всі дурні, привела з собою профсоюз і підписи зібрала. В найкращих традиціях ,, савєтів"! Ще й статтю у ВОЛИНЬ ПОСТ замовили!
Відповісти
))) тримають нас за дебілів! ... нічому не вчаться.
По-перше, Малютіну в статті зазначено першою і про її доповідь написано найбільше. Я припускаю, що часу на доповідь всім кандидатам давали порівну. Сумніваюсь, що вона доповіла "маладца", а інші тільки лажу пороли.
По-друге, відчувається контраст між кандидатами. Однак це лише спосіб викладення матеріалу автором, який, до речі, не підписався під статею.
По-третє: з кого складається конкурсна комісія і хто її очолюєє? Всі "приспєшніки" мера. Чи є після цього питання кого ПРИЗНАЧАТЬ?

Висновок: Малютіна правильно промовляє "ДКП", а значить варта того, щоб бути ПРИЗНАЧЕНОЮ ))) А те, що вона працювала з "папєрєдніками" і тому має відношення до теперишнього стану підприємства ні у кого не викликає підозри. Ну да, вона ж жертва режиму попереднього керівника))) Після таких КОНКУРСІВ і ПРИЗНАЧЕНЬ, в яких, побачите, не буде сумнівів, я б через рік притягав до відповідальності, якщо стан підприємства не покращується.
Відповісти
Настільки заказної статті ще треба було постартись написати! Прогнулися під мера і його "ставленицю". Для чого цей концерт взагалі? Як крали, так і будуть красти і далі продовжувати дурити місцян! Цікаво, за скільки "сєрєбряніків" продалася писака цієї статті!?
Відповісти
Останні новини
«Порішати» чи розвивати: бізнес-плани кандидатів на посаду директора «Луцьктепло»
29 червень, 2016, 19:23