Спека - не завада стабільній роботі РАЕС*

Спека - не завада стабільній роботі РАЕС*
Для забезпечення комфортних умов персоналу та надійної роботи устаткування працюють на Рівненській АЕС системи кондиціонування та вентиляції.

Взимку оптимальна температура в приміщеннях досягається шляхом нагрівання. Влітку - шляхом охолодження, - повідомляється на сайті РАЕС.

Цілодобовий моніторинг температури у виробничих приміщеннях та приміщеннях з електротехнічним устаткуванням проводять за допомогою автоматизованої системи технологічних параметрів «СПРУТ» начальники зміни цеху вентиляції та кондиціонування РАЕС.

Враховуючи моральне та фізичне зношування, проводиться планова заміна обладнання систем кондиціонування. За словами Олександра Вороб’я, начальника цеху вентиляції та кондиціонування РАЕС, у 2012-2014 роках на енергоблоках №1,2 було замінено системи кондиціонування блочного та резервного щитів керування, охолодження системи управління та захисту реакторної установки.

За період експлуатації обладнання нових систем виробництва миколаївського заводу «Екватор» показало себе надійним, сучасним та зручним. 56 побутових кондиціонерів цього постачальника готові придбати на РАЕС впродовж 2016-2017 років для забезпечення комфортних умов у виробничих приміщеннях енергоблоку №3.

Перша партія з 16 штук вже поступила на склад електростанції.

Як коментує метеоролог АСКРО РАЕС Інна Тіхомірова, для місцевості розташування Рівненської АЕС характерний помірно-континентальний клімат, але в останні роки середні температури літніх місяців стійко перевищують кліматичну норму, а інколи значення температури повітря впритул наближаються до абсолютних кліматичних максимумів за 70 років.

Тому, враховуючи прогнозний тренд температури повітря навколишнього середовища, планують свій робочий графік ті служби РАЕС, які забезпечують температурний режим у виробничих приміщеннях, а також ті, робота яких пов’язана з перебуванням персоналу на відкритому повітрі, - зазначає начальник служби охорони праці РАЕС Сергій Майданюк.

Так, для профілактики перегрівання організму в умовах підвищеної температури переглянуто графіки роботи такого персоналу з врахуванням часу на відпочинок санітарного характеру. До того ж, відповідно до вимог охорони праці, перевірено працездатність засобів для оптимального водозабезпечення працівників, зокрема, сатураторів та фонтанчиків питної води на промисловому майданчику.

Допоміжні служби електростанції спроможні безупинно забезпечувати надійну та безпечну роботу РАЕС при будь-яких природних явищах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Спека - не завада стабільній роботі РАЕС*
04 липень, 2016, 10:07