Пам’ять Хурсенка вшановували з агітацією Партії регіонів. ФОТО

Пам’ять Хурсенка вшановували з агітацією Партії регіонів. ФОТО
Вечір пам’яті творчості співака та композитора В’ячеслава Хурсенка відбувся з численною підтримкою агітаторів Партії регіонів.

Захід організували ввечері 8 вересня на Театральному майдані Луцька.

На Театральній площі під час концерту встановили кілька наметів із символікою Партії регіонів. Було кілька десятків людей у жилетках з пакетами та прапорцями цієї політичної сили (переважно молодь).

На заході було присутньо чимало волинських регіоналів: депутатів міської і обласної рад, активістів.

Виступали на концерті волинські артисти. Зокрема, Галина Конах, яка поділилася спогадами про знайомство з композитором, Василь Чепелюк та інші. Опісля показали телеверсію концерту пам’яті музиканта, який відбувся 19 вересня 2010 року в обласному драмтеатрі.

Як розповідав раніше начальник управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк, захід мала організовувати обласна філармонія, дійство мало відбуватися під патронатом голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.

«Я в шоці! Це мало би бути вшанування пам’яті людини, а не політичний піар. Треба трішки розділяти політику і мистецтво. Тим більше, коли вшановуємо дату смерті людини... Знаю, що платити по 50 гривень студентам», - зазначив депутат обласної ради Анатолій Вітів (ВО «Свобода»).

Як з’ясувалося, вечір памяті Хурсенка організовував волинський осередок Партії регіонів, але захід не патронувався губернатором, як анонсувалося раніше.

«Ми використовуємо не агітацію в загальному, ми використовуємо агітацію нашої політичної сили, тому що благодійний фонд «Будуємо нову Волинь» і благодійний фонд «Рідна Волинь» прийняли активну участь в організації даного концерту, у вшануванні творчості В’ячеслава Хурсенка, і під патронатом даних фондів проводиться цей концерт», - зазначив заступник голови Волиньради, регіонал Юрій Лобач.

Нагадаємо, В’ячеслав Хурсенко помер 8 вересня 2009 року.

Довідка

В'ячеслав Володимирович Хурсенко (1 червня 1966, Луцьк – 8 вересня 2009) – український співак, композитор, автор-виконавець. Автор відомих пісень «Соколята», «На острові чекання», «Сповідь», «Панує ніч», «Я тебе розлюбив», «Віра, Надія, Любов», «Шалений час», «До рідного дому», «Ковток вина».

Народився у Луцьку. Тут закінчив музичну школу й училище. Також здобув медичну освіту за спеціальністю фельдшер-акушер.

Починаючи з дев'яностих років, став відомий як співак, композитор, висококласний віолончеліст.

Пісні Хурсенка звучать у фільмах режисера Оксани Байрак «Жіноча інтуїція» та «За два кілометри до Нового року».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 35
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розчарування...
Відповісти
А дружина хоч була?
Відповісти
Якби встав Хурсенко, то плюнув би такій партії прямо в мордяку.
Відповісти
Вітіву до культури - як до ...рачки! Коли проводжають в останню путь будь-якого діяча мистецтв, то завжди під оплески, так чому вечір пам'яті повинен бути в жалобі? Люди повинні пам'ятати ким був виконавець і не водити "хороводи" з вінками, а згадати творчість людини! А якщо у "Свободи" тільки бла-бла-бла і не можуть щось розумне організувати - то хто їм доктор?! :)
"Регіони" з Клімчуком змогли - ось і молодці! А решта напевно навіть і забули про Славу Хурсенко, якби їм не нагадали!
Відповісти
А Конах, що, теж за ригоналів? Баба з двома оберемками цицьок? А ми гадали, що вона вже в еміграції, як дєдушка Лєнін в Цюриху? Чи то, ба, в ізгнанії? Вона як заревіла вчора зі сцени, то всі вовки відгукнулися. Моцна баба, такій попадись в руки, то будеш проситися кислого молока... А Чепелюк, як виявляється, співає не лише по виклику чиновників в "Лісовій пісні", а й на нічних майданах. Соловей - він і Африці соловей: усім повинен пестити слух. Розїздний співак, як ветфельдшер до собачок і котів.
Відповісти
Безкультурье и быдло - вот как таких "писателей" зовут! И вы еще уважения и отношения к себе хотите? В зеркало почаще смотрите!!!
Відповісти
А чи хоч знають члени в синьому з не дуже розумними обличчями з цього натовпу, де могила Хурсенка? Сумнівно. Як мародери, потоптались над памяттю того, ким пишається наш край.
Відповісти
Цікаво, чому цього року захід не відбувався по-людськи, у драмтеатрі, як раніше?!? Бо там не можна було вчепити політичні банери??
Відповісти
Якщо "регіони" гребують "" святійшим з святих" памяттю про митця. До чогось благороднішого для агітацій в них невистачає "умів" додуматися. Це вже конкретний перебор, навіть бабця, яка переписала хату на кота відпочиває. Уявіть,яких знучащань від них варто чекати що вони будуть робити і роблять з нами. Якщо вони посягнули на вечір пам'яті Митця, то нас вони рахують і будуть рахувати за "бидло". І все це під патронатом вищих осіб? які відповідають за культуру області!!! Це пропаганда безкультур'я та безпорядності в області. Ви впали в наших очах мордою в грязь. Ніякі виправдання вас не спасуть. Гнати їх звідси в шию. Хай їх Янукович пригріє у Межигіррі. Там всім місця вистачить!!!
Відповісти
шанувальниця творчості Хурсенка, підтримую!!
Відповісти
Зомбованим ЮлеБотам та нацикамгвоздянезабившим - фізкульт-привіт!!! :)
Відповісти
а регіонали багато "гвоздів забили"?))))
Відповісти
Сьогодні особисто розмовляла з Конах Г, вона обурена й нічого не знала про навалу агітаторів від ПР,так не можна поступати ні з артистами,ні з пам'ятю В'ячеслава хурсенка....не мішайте брудної політики з мистецтвом!
Відповісти
Лучанка! Вас послухати - то ви за хвилину можете з усім Луцькому поговорити! :) Не треба брехати!
Мова взагалі йде про те, що хтось зібрався і організував вечір пам'яті, а ви політику, бруд ... і все інше в купу ...! Навчіться вже відділяти мух від котлет!
Відповісти
А чому родини Хурсенка не було?
Бо котлетами навіть і не пахло?
Відповісти
Mirna! Ви начебто і журналіст, а міркуєте ...?! Найгірше, що такі "журналісти" і несуть людям не правду! А щодо теми, а хто заважав Свободі, БЮТу ... провести подібний захід? Адже до цього ніхто ініціативи не виявляв, а коли люди провели - чого б кісточки не помити! Ну це загальний діагноз опозиції, тому так і живемо в Україні! : (
Відповісти
якби таке дійство організувала будь-яка інша політична сила - моя реакція була б точнісінько такою! тому, Серію, не треба думати, що вмієте читати думки!
Відповісти
Лисюк стоїть спиною до камери: не виключено, що ще залишилась крапля совісті. А влада все спустила на "патронат" безталанного Лобача. Боляче за те, що наплювали на честь і память покійного.
Відповісти
А чому усі ці молоді перебіранці з торбами і так боязко оглядаються по сторонах? Бояться народного гніву, чи щоб хтось в вухо не дав?
Відповісти
Якщо вже назвалися WORK, то покажіть результати свого WORKування)
Відповісти
Василь Слапчук вже "подякував" за книжковий ярмарок під вибори http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/news/43744/
Але зі Славком вони таки загнались.
Друзів Хурсенка почали обдзвонювати переддень акції.
Гнати їх від культури і від імен, які її робили.
Відповісти
Сергію. Ти - або йолоп, або прикидаєшся ним. Свобода і БЮТ ніколи не підуть на таке кощунство - спекулювати на памяті співака. Жополиз ти, та й виставляєш своє простацтво не там, де треба.
Відповісти
Свобода і БЮТ вже давно нікуди не йдуть! :) А ті, хто хоч щось роблять, завжди мають незадоволених і не важливо чи це вечір пам'яті, будівництво шкіл, садків, доріг ... Собаки лають - караван іде! А українці - це взагалі "діагноз" для всього світу, як люди один-одного ненавидять, сміх та й годі! "Працюйте" далі, тільки не переробіться ... язиками!
Відповісти
...будівництво шкіл, садків, доріг ... відкатів.
Тільки Хурсенка не треба було чіпати.
Відповісти
Факти у прокуратуру з відкатами на Волині!
Нема? То й мовчить!!!
Відповісти
Славко тепер теж не може за наругу відповісти. Чим і скористались.

А фактів на Волині повний інтернет. Час від часу по дрібничках хапають. Прийде черга. Не треба нервувати.
Відповісти
Ригіони втратили! Перемудрили! Взагалі здуріли, і це добре!!!
Відповісти
Може по фактам розпочнем з БЮТівця Петра Кравчука, який ще й по Луцьку "кандидат", який при Юлі очолював Укравтодор і при якому на будівництві дороги Ковель-Ягодин вкрали більше 80-ти мільйонів! Ну і розкрутили тему журналісти? Вам ще факти? Наведіть свої якщо маєте!
Відповісти
Чому за життя ви Хурсенко від вас не діждався ні подяк, ні грошових премій, ні звань. Тільки перед виборами ви провели жорстокий акт вандалізму над памяттю про нього, залучивши прихвостнів з партії.
Шкода, що недорозвинута молодь за копійки продасть своїх предків. Але мадам Конах і сер Чепелюк, як творчі люди, повинні були це просікти. Що значить незнала, що буде агітація? Чому не заявила свою позицію, щоб познімали плакати? Слабо! Шкода, що такі артисти є продажними с.....
Відповісти
Такие продажные как и вы! За 50 грн. пойдете под любым флагом, чтобы потом пивасика "бахнуть"! :)
Відповісти
дешевая спекуляция...
Відповісти
М.М.Жванецький писав:- "За продолжение жизни мы платим старостью. За старость платим смертью..." Слава Хурсенко не дожив до старості. Але й при своїх молодих роках заплатив високу ціну, так і не дочекавшись пошани від чиновників від мистецтва. Я добре знав характер Слави і, повірте мені, якщо б він побачив таке відношення до свого імені - мало б не показалось! Хоча, якщо уважно почитати історії Великих митців, то є певна закономірність - спочатку їх не признають, а потім піаряться на їхніх іменах. Я далекий від політичних баталій і мене дивує інше - як же так скоро філармонія стала таким великим прихильником творчості Хурсенка?! Чи це, часом, не та філармонія, яка, якщо вірити її працівникам, не хотіла навіть вінка дати, коли Слава пішов в інші світи? Слава, пробач їх!
Відповісти
Дуже легко судити, що артисти вийшли на сцену й не хватило їм духу вимагати, щоб зняли банери та символіку ПР? Вам, шановні дописувачі, забракло духу справжні імена понаписувати - поховалися під нік-неймами, СЛАБО Підписатися??
Відповісти
Це,Діма ,якраз,та філармонія яка вінка пожаліла,і на похороні не була(:"-А хто він такий той Хурсенко,щоб ми йому вінка купували."...і та сама де Слава, у складі "Рандеву", пропрацював років чотири (86-90рр) об'їздивши всю Волинь,пів-України та пів-Європи...представляючи ту саму філармонію...хоча,не ту саму...та була діюча організація...а теперішня - якийсь атавізм без конкретних функцій.(як ,загалом, і всі інші "держкультурні" організації ... обслуговують "власть",яка їм зарплату нараховує.)...а за такі постановки - "пам'яті..." - од Слави точно хтось би по пиці одгріб.
Відповісти
вечір хороший,хіба що забагато будо людей в синьому. Але те, що згадали славка і провели вечір-молодці. а всім не догодиш
Відповісти
Останні новини
Пам’ять Хурсенка вшановували з агітацією Партії регіонів. ФОТО
08 вересень, 2012, 22:30