У Згоранах гуляли на Івана Купала. ФОТО

У Згоранах гуляли на Івана Купала. ФОТО
На Любомльщині, у селі Згорани, відбулись масові заходи до свята Івана Купала. Запрошені фольклорні колективи та вокальні ансамблі району виконували купальські пісні.

На березі Великого Згоранського озера було велелюдно – відпочивали і дорослі, і малі. Особливо було багато людей біля вогнища, яке цьогоріч було дуже великим, - повідомляє Кордон.

За давніми українськими традиціями, коли сонце опускалось за обрій, дівчата пускали на воду власноруч сплетені вінки зі свічками, сподіваючись знайти свого судженого на все життя. Згоранці не зраджують традиціям, тому дівочі вінки попливли на зустріч долі хвилями Великого Згоранського озера.





За словами гостей, свято Купальської ночі відбулось з незабутніми враженнями та неймовірними емоціями. Так, багато хто пригадує минулорічне святкування і зазначає, що торік було менше людей.







Усі охочі могли скуштувати смачні страви, приготовлені на відкритому вогні.





Вечір продовжила запальна дискотека.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ж це за неподобство. Християнська країна, а шануєте язичницькі свята, робите поганські звичаї, гріх на душу берете. Схаменіться та покайтеся!
Відповісти
Ви спочатку подивіться, хто і як "шанує" язичницькі свята! Дискотека? вінок у хлопця на голові? Це звичайна можливість одне одного помацати молоді і виправдано сказати батькам, що "я на святі, буду піздно"...
Відповісти