Через 2 тижні українцям відключатимуть електроенергію

Через 2 тижні українцям відключатимуть електроенергію
Через два тижні українцям варто готуватися до віялових відключень електроенергії та аварійного режиму роботи енергосистеми, якщо питання поставки вугілля залишиться без вирішення.

На думку експерта з енергетичних питань Сергія Дяченко, вугілля вистачить лише на кілька тижнів, окрім того, вже зараз зривається зимовий опалюваний сезон, оскільки використовують запаси вугілля, розраховані на холодну пору року, тому ризики дуже високі, - повідомляє znaj.ua.

"Є ризик, і ризик не тільки в рахунках заблокованих підприємств теплокомуненерго, є ще ризик у відсутності поставок вугілля в Україну", - повідомив Дяченко.

На думку Дяченка, запасів вугілля в Україні залишилось дуже мало, тому потрібно терміново вирішувати питання із його поставками. "Ще кілька днів тому поставки з Донбасу не йшли, і зараз запасів залишилося на пару тижнів - не більше", - повідомив Дяченко.

Нагадаємо, у багатьох містах України повідомляють про відключення світла. Як відомо, минулого року Україна успішно перебула віялові відключення електрики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 28
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знущання над українцями
Відповісти
Докерувались майдануті...
Відповісти
До чого майдан, якщо доньбас окупував путін і захопив українські вугледобувні підприємства?! Кісєльову привіт)
Відповісти
Пора свiдомик виключати... На глушняк.
Відповісти
Це перемога чи зрада?
Відповісти
Це не проблема споживачів.Це проблема власників енергокомпаній,які заволоділи енергетикою України(Ахметов,Григоришин,Суркіси і ін.).Вони повинні забезпечити паливом "свої"ТЕС.Протести,позови до судів,звернення до Уряду,блокування енергокомпаній.Є багато законних методів,тільки потрібно обєднуватись і боротись.
Відповісти
І що, протести, від позовів до судів, демонстрацій, криків "ганьба" і такє іньше на складах ТЕС вігілля намалюється. Скільки будь хто не горланим, не судився, не пікетував, допоки реальні вагони з реальним вугіллям не прийдуть з Донбасу (ну, або морські суда з південної Африки, як це вже було), жодного кіловату електроенергії ТЕС не вироблять. Навіть, якщо весь персонал електростанцій набрати із суперпупер патріотів, всіх змусити ходити у вишиванках і безперервно горланими "слава Україні", жодного кіловата електроенергії в Україні не добавиться!!!!! Вугілля потрібне!!!! А вугілля - на Донбасі! А далі сам думай!
Відповісти
всіх майдаунів у шахту махати кайлом. Лупайте сю скалу бо так назначено є вам.
Відповісти
Докерувались наші злодіі до ручки ,а терпіти будуть прості люди .Влада загубила відчуття самозахисту ,тепер революція не буде мирною ,а це вже буде громадянська війна .
Відповісти
А яка революція була мирною? В 2014 році? А АТО не є громадянською войною?
Відповісти
Немає громадянської війни. Є окупація рашою частини України.
Відповісти
Є злочинці з прізвищами Турчинов, Яценюк, Порошенко, які і занурили України у війну заради власних прибутків! На гіляку покидьків!
Відповісти
Та не перескакуй, яник замутив, до путлєра втік, путлєр захопив частину України, вже офіційно визнано анексію, а ви знову локшину ліпите по методичках москви.
Відповісти
Дякую, дуже давно так смішно не було, маючи 5 атомних електростанцій одна з яких найпотужніша в Європі, в нас не буде електрики?
Відповісти
Та це не біда, купимо свічки. Головне щоб безвізовий режим дали :))
P.S. сарказм
Відповісти
Уяві собі, не буде. Вірніше, цілком імовірно, що може не бути. І це у нас вже було декілька разів: і в 90 роки, і в 2014 році, коли були віялові відключення електроенергії. Бо АЕС дають Україні, не дивлячись на всю їх потужність, лише 60 відсотків необхідної електрики, а ось решту (а це не мала цифра), інші джерела, в тому числі ТЕС. Так що, немає причин для сміху! Вивчай матчастину!
Відповісти
ричатиму: "Слава Україні! Манданутим слава!"
Відповісти
В першу чергу де пройдуть вибори і полішуки нікому стануть потрібні. Виключіть ім взагалі до наступних виборів.
Відповісти
Якщо той же Ахметов не буде виконувати свої зобов"язання як власник енергокомпаній, в судовому порядку вилучати власність у цього зрадника, котрий дозагравався з супостатом...
Відповісти
А оце буде правильним.
Відповісти
Ну добре, відберете у Ахмєтова. І що, від цього вугілля наскладах ТЕС з'явиться? Да не з'явиться, допоки його не привезуть із Донбасу. А з Донбасу його не привезуть, хто б тут не був власником, допоки з тими, хто на тій стороні, про це вугілля не домовляться. Подобається це комусь, чи ні.
Відповісти
А вугілля тільки на донбасі є? А державі треба повернути обленерго всі.
Відповісти
для того "щоб віджимати власність"!
Відповісти
Моя власна думка.... Як би не Ренатушка то в Україні з електроенергією боло б впорядку. Пора спецслужбам задуматись хто прихватизував величезну частину виробництва і поставки електроенергії, і як це може вплинути вподальшому.
Відповісти
Вже й на Волиньпості рашкінські тролі з'явилися: Всезнайко, Эдисон, владимир, Волинянин, вовк, евген, Скептик,ага, Лучанин 3, в темноті, кандидат, воюємо. Чи не забагато? Чому спить СБУ?
Відповісти
Щуролове, вимкни телевізор і спробуй власними мізками подумати про те, що тварини майдануті зробили і продовжують робити з Україною! Або ти сам і є троль або ж "солдат інформаційного фронту" нашого мінСтеця!
Відповісти
Полякалися тролі. Вас дійсно пора вже віднайти та більш детально з'ясувати причину вашого рвіння дути в дудку окупанта.
Відповісти
Підхід сексота(секретного сотрудника-стукача) ЧК-НКВД-КДБ. В цьому світі "...ни что не ново под луной". Все повторюється-комсомольці-зараз активісти провосекі, "герої не вмирають"-а, оно такі Да!!! Їх вбивають, а потім складають пісні.
Відповісти